Çerkezköy Bakış - Kapaklı Anadolu Lisesi’nde hazırlanan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Şakir Demirel, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Vural, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Özden ve Halil Yıldırım, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği  Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş ve okul müdürleri katıldı.

OKUL HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tören, Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk’ün açılış konuşması ile başladı. Okul hakkında bilgi veren Türk, “Sunduğu eğitim-öğretim kalitesi ile ülkemize ve dünyamıza yön verecek lider bireylerin yetişeceği okul olma vizyonu ile yola çıkan okulumuz, 2014 yılında 4 şubede 136 öğrenci ile eğitim öğretime başlamış, 2016 yılında şu anda içinde bulunduğu binasına taşınmış ve 2020 yılında proje okulu olmaya hak kazanarak LGS puanına göre öğrenci almaya başlamıştır. Şu anda 862 öğrenci 49 öğretmen ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 29 derslik, 1 tane fizik, 1 tane biyoloji, 1 tane kimya laboratuvarı, 2 tane resim dersliği, 1 tane müzik dersliği, 1 tane konferans salonu, 1 tane z-kütüphane, 1 tane çalışma odası, yakında açılışını yapacak olduğumuz 1 tane yazılım ve kodlama atölyesi, 2 tane rehberlik servisi, 1 tane kantin, 1 tane kapalı spor salonu ve 1 tane de halı saha bulunmaktadır. Yani fiziksel donanım açısından ilimizin en iyi okullarından birisi olmaktan gurur duymaktayız” dedi.

16 PROJE SERGİLENİYOR

TÜBİTAK hakkında da bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Türk, “4006-TÜBİTAK Bilim FuarlarI ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB'e bağlı devlet okulları, Mesleki Eğitim Merkezleri ve BİLSEM'lerde düzenlenen, TÜBİTAK tarafından uygun görülen alt projelerin sergilendiği etkinliklerdir. Okullarda düzenlenen bu fuarlarla, öğrencilerin; öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapacakları, bu araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrencilerin ve izleyicilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortamın oluşturulması amaçlanmaktadır. 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları ile bilim ve mühendislik becerilerinin öğrencilere kazandırılması hedeflenmektedir. Şu anda 4006 -TÜBİTAK Bilim Fuarımızda 16 tane alt proje sergilenmekte, bunun 5 tanesi araştırma projesi 4 tanesi tasarım ve 7 tanesi de inceleme projesidir” ifadelerini kullandı.

“SAYGIN BİR İLÇE HALİNE GELDİ”

Türk’ün ardından konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da “Kapaklı ilçemizde 9 okulumuzda 4006- TÜBİTAK Bilim Fuarı yapılacak. Bugün ilkini gerçekleştiriyoruz. İnşallah yarın da Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ikicisini gerçekleştireceğiz. Diğer 7 tanesini ise 2022 yılı içinde gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Kapaklı 9 tane 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı ile damga vurdu. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da arttıracağız. Artık ilçemizde örgün ve yaygın eğitim toplamda 30 binden fazla öğrencisi olan, 40 civarında resmi kurumu, 20’den fazla özel kurumu olmak üzere 60 civarında kurum ve bin 200 öğretmeniyle gerçekten saygın bir ilçe haline geldi” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek, projeler gezildi.   

Editör: TE Bilisim