23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da törenlerle kutlandı. Kutlama programı çerçevesinde Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret ederek Kaymakam koltuğuna oturdu. Kısa zaman için kaymakamlık görevini üstlenen Engin Kenar, ilk etapta Kapaklı’da bir kütüphane kurmak istediğini ardından da engelliler için özel okul açmak istediğini belirtti.

Çerkezköy Bakış -
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapaklı’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

KAYMAKAMLIK KOLTUĞUNA OTURDU


Program Cumhuriyet İlkokulu Öğrencisi Elifnaz Yavaş, Zeynep Yaren Ankara ve Engin Kara’nın Kaymakam M. Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etmesi ile başladı.Ziyaret müddetince kaymakamlık koltuğunda oturan Engin Kenar, kaymakam olması halinde ilk etapta Kapaklı’da kütüphane kurulması, engelliler için özel okul açılması,  hayvan barınağı yapılması ve spor salonları oluşturmak gibi işlere öncelik vereceğini söyledi.

 “KAPAKLI GENÇ BİR İLÇE”


Kaymakam M. Ali Gürbüz, Kapalının genç bir ilçe olması nedeni birçok eksiğinin olduğunu belirterek, “Halkımızın birçok beklentisi olmakla birlikte bu hizmetlerin büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından oluşturulmaktadır. Sizlerin gelecekte ülkemize güzel hizmetler edeceğinize inanıyorum. İdealist ve tertemiz birer vatandaş olacağınıza inanıyorum.” dedi.



ÇELENK SUNUMU YAPILDI


23 Nisan kutlama programı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile devam etti. Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından anıta çelenk sunuldu. Türk Büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı sonrasında programa Kapaklı İlçe Stadı’nda devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kapaklı İlçe Milli eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından yapıldı. Ülkenin zor zamanlarda bütün güçlere karşı milli mücadeleyi başlattığını belirten Tahsin Nalbant, “Milli Mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluşun ancak milletçe birlik ve beraberlikle hareket edilmesi sonucunda mümkün olacağı kanaatindeydi. Yurdun bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığının tehlikede olduğu ilk olarak Amasya genelgesinde açıkça ifade edildi.” İfadelerine yer verdi.

“BAYRAM OLARAK KUTLANIYOR”


İlk Millet Meclisi’nin açılış tarihinin bayram kabul edildiğini kaydeden Nalbant, “Nihayet 23 Nisan 1920’de Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi açıldı. Atatürk 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten beş yıl sonra da bu özel bayramı çocuklara armağan etmiştir. 1979’da ilk olarak beş ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu milli bayramımıza ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen yabancı ülke çocukları katılmakta, şenlik boyunca Türk Çocuklarının evlerinde misafir edilmektedir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olan Türkiye, bu özelliği ile bizlere büyük gurur vermektedir.” şeklinde konuştu.



“ATATÜRK ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ”


23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramının dostluk ve sevgi bağlarının güçlendirdiğine işaret eden Nalbant, “Tüm dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği ve her türlü sorunun el ele, kardeşçe çözülmesi gerektiğinin hatırlatılması bakımından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı” çok büyük önem taşımaktadır. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, dünya çocukları arasında ki sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesine katkı sağlamakta, tüm insanların barış içinde yaşaması gerektiğini en güzel şekilde ifade etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SUNULDU


Tahsin Nalbant’ın konuşmasından sonra Sanayiciler İlkokulu Halk Oyunları Ekibi Adıyaman ve Trakya bölgesine ait oyunları izleyenlerin beğenisine sundu. Burgaz –Komeno Folklor ekibi gösterisinden sonra Yıldızkent Ortaokulu öğrencileri step gösterisinde bulundu. Program çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile tamamlandı.
Editör: TE Bilisim