Kapaklı Gazi İlkokulu’nda düzenlenen programla okul sütü dağıtımına başlandı. Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz, sütün öğrencilerin hem bedelsel hem de zihinsel gelişimin­­­­e büyük katkı sağladığını söyleyerek, öğrencilere süt içmeleri tavsiyesinde bulundu.

Çerkezköy Bakış -
Kapaklı’da okul sütü dağıtımına Kapaklı Gazi İlkokulu’ndan başlandı.

PROGRAM DÜZENLENDİ


Kapaklı Gazi İlkokulu’nda dün saat 10.00’da düzenlenen okul sütü dağıtımı törenine Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, İlçe Sağlık Müdürü Pakize Özgür Ünlü, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

SÜTÜN FAYDALARI ANLATILDI


Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından okul sütü dağıtımının önemi anlatılarak sütün faydaları sıralandı. Sonrasında birinci sınıf öğrencilerinden Hiranur Yılmaz, sütün faydalarını anlatan şiir okurken, sınıf arkadaşları ise afişlerle sütün önemini anlattılar. Slayt gösteriminde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr.Nabi Avcı öğrencilere seslenerek, süt içmeyi aksatmamalarını istedi. İsmail
Erdoğan yönetiminde halk oyunları gösteri sonrasında süt dağıtımına geçildi.

GÜRBÜZ “BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”


Süt dağıtımında konuşan Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz, bütün devletlerin sağlıklı nesiller yetiştirmek zorunda olduğunu belirterek, bunu sağlamak için de süt dağıtımı ve benzeri programlar yaptıklarını söyledi. Daha önce öğrencilere kuru üzüm ve fındık dağıtıldığını hatırlatarak sözlerini sürdüren Kaymakam Gürbüz “Belki de bu çalışmalardan en önemlisi süt dağıtımıdır. Süt çocukların bedensel ve fiziksel gelişimlerine büyük katkı sağlamaktadır.” diye konuştu.



“RUHSAL GELİŞİM DE ÖNEMLİ”


Kaymakam Gürbüz, gelecek neslin bedelsel ve fiziksel gelişiminin yanı sıra ruhsal gelişiminin de önemli olduğunu vurgulayarak “Öğrencilerin ruhsal gelişiminde değerler eğitiminin çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Değerler eğitimini almamış bireyler gelecekte birer bencil, materyalist olarak yetişmektedir. Bu bireylerin toplum ve millet olma bilinci de ortadan kalkmaktadır.” Diye konuştu. Kapaklı’da ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek değerler eğitimi için son günün 19 Şubat olduğunu kaydeden Kaymakam Gürbüz, velilerden çocuklarını değerler eğitimine yönlendirmelerini istedi.

MİNİKLERE OKUL SÜTÜ DAĞITILDI


Kaymakam Gürbüz’ün konuşmasını tamamlaması sonrasında minik öğrencilere okul sütü dağıtıldı. Okul sütü uygulama projesi resmi ve özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine, haftada 3 gün pazartesi, çarşamba ile cuma süt dağıtımı yapılacak.

HAFTADA 3 GÜN DAĞITILACAK


Ülke genelinde toplam 48 günde yaklaşık 290 milyon kutu sütün dağıtılması planlanıyor. Süte duyarlılığı olan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da programın dışında tutulacak. Okul Sütü Programı ile ilgili iş ve işlemler anlık olarak Okul Sütü Modülü üzerinden takip edilecek.

ÇALIŞMA TAKİP EDİLECEK


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında, öğrencilere, süt içme alışkanlığı kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle sağlıklı gelişmelerini sağlamak amaçlanıyor. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci yarı yılında dağıtılacak Okul Sütü’nün temini için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından dört bölge halinde yapılan ihaleyi, Dimes Gıda-Pınar Süt İş Ortaklığı kazanmıştı.
Editör: TE Bilisim