Çerkezköy Bakış - Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Danışma Meclisi yoğun bir katılımla yapıldı.
YOĞUN BİR KATILIMLA DÜZENLENDİ
Beylice Düğün Salonu’nda dün saat 15.00’da başlayan programa AK Parti Bölge Koordinatörü ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ile Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ile İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rengin Güler ile İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Belediye eski başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye eski Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediyesi eski Başkanı Özkan Yücel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda partili katıldı.
DİVAN OLUŞTURULDU
Programa divan heyetinin oluşumuyla başlandı. Danışma Meclisinin divan başkanlığını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Bahçekapılı yaptı. Saygı duruşunda bulunulması sonrasında İstiklal Marşı okundu. Programa Adem Sayar’ın okuduğu Kur’an tilavetiyle devam edildi. Programın açılış konuşmasını Divan Başkanı Süleyman Bahçekapılı yaptı. Hain terör eylemlerine değinen Bahçekapılı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
GÜNDÜZ: HER ŞEYİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Başkanı Abdullah Gündüz yaptığı konuşmada çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mahalle nüfusu ve seçmen sayısı hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Abdullah Gündüz, mahallede 1860 üyelerinin bulunduğunu açıkladı. Mahalle Başkanı Abdullah Gündüz, mahalle yönetimi olarak verilen her görev hazır olduklarını söyleyerek “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapmak için mücadele vereceğiz” dedi.



İÇLİ: ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mahalle Koordinatöri İlçe Başkan Yardımcısı Adem İçli de programda bir konuşma yaptı. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan İçli özetle şunları söyledi: “İlçe Teşkilatımız ile mahallemiz arasında köprü vazifesi görüyoruz. Hem mahalle teşkilatımız hem de İlçe Teşkilarımız olarak ülkemiz için her daim çalışmaya devam edeceğiz.”



ÖĞE: HAİNLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİZ
Programa AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin konuşmasıyla devam edildi. Son günlerde yaşanan hain saldırılara atıfra bulunarak konuşmasına başkalan İlçe Başkanı Öğe: “Cumartesi günü salonumuzdaki son hazırlıklarımızı yapıyorduk. Bugün sizlere faaliyetlerimiz ile ilgili slayt sunumu yapacaktık. Ancak olmadı. İnşallah sonraki programlarımızda bunu gerçekleşiririz” dedi. ‘Acılarımızla hainleri sevindirmeyeceğiz. Acılarımızı içimize atacağız’ diyerek konuşmasını sürdüren İlçe Başkanı Öğe “Reisimiz, kurucu genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere göstediği yolda yürümeye devam edeceğiz. Tüm acılarımızı içimize gömeceğiz ki, hainler gülmeyecek.” İfadelerine yer verdi.



“HALEP’TE İNSANLIK KIYIMI YAŞANIYOR”
Dünyanın gözü önünde Halep’te insanlık kıyımı yaşanmasına rağmen Türkiye dışında kimsenin sesinin çıkmadığını kaydeden Öğe “Bağkomutanımız, Cumhurbaşkanımız mazlumların derdini kendine dert edindi. Bu çerçevede gecesini gündüzüne katarak mücadele veriyor. İnşallah Halep’te de acılar sona erecek. Bunun için reisimizi, başkomutanımızın yükünü paylaşmak zorundayız. Hiç kimse kendisini küçümsemesin, bu davanın neferi olduğunuzun farkında olmalısınız.” ifadelerine yer verdi.
“ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
İlçe Başkanı Öğe, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak kendilerine tevdi edilen her görevi yerine getirmek için elllerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek “2014 yılı 7 Aralık’ta yapılan kongre ile göreve geldik. 2 yıldır, tüm yönetimimiz ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu süre içerisinde sadece Allah’ın razı olabileceği işleri yapma gayretinde olduk. Bugüne kadar çalışmalarda katkı sunan tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra da nasip olduğu sürece birlikte yürümeye devam edip, görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.



AKGÜN: BÜYÜYEN BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, mahalle danışma meclisine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimine teşekkür etti. Hain terör eylemlerine değinerek konuşmasını sürdüren Akgün “Büyüyen bir Türkiye istemiyorlar. Tüm mesele de budur. Çanakkale’de yapamadıklarını, 15 Temmuz’da yapamadıklarını bu şekilde yapmaya çalışıyorlar. Daha önce nasıl ki başaramadılar, yine de başaramayacaklar.” dedi.
DOĞAN: BAŞARAMAYACAKLAR
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da terör eylemlerine değinerek konuşmasına başladı. Türkiye’nin hem iç te hem de dışta terör örgütlerine karşı mücadele verdiğini kaydeden Milletvekili Doğan “Bu şekilde milletimizi birbirine karşı düşürmeye çalışıyorlar.” dedi. Yapılanları yeni anayasa çalışmalarıyla ilişkilendirerek konuşmasını sürdüren milletvekili Doğan “Milletin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ancak başaramayacaklar” diye konuştu.



YEL: ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ
Çerkezköy’de geçtiğimiz günlerde Termik Satrale Hayır’ toplantısına da değinen Ayşe Doğan “Enerji ihtiyacımız var. Yerli ve milli olan atılımlarımızı sürdüreceğiz. Milletimize en iyi hizmeti yapma gayreti içerisindeyiz” dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bizler şu an burada bulunuyorsak bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. AK Parti iktidarı dik duruşuyla ülkedeki istikrar sürüyor. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
YÜKSEL: KIYAMETE KADAR SÜRECEK
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mustafa Yel, konuşmasında İl genelinde düzenlenen danışma meclis toplantılarına değindi. Yüksel “Bu toplantılarla cumhurbaşkanımızın yalnız olmadığını gösteriyoruz. Onun gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi. Hain terör eylemlerine değinerek konuşmasını sürdüren Yüksel “Son iki haftadır hain terör olayları meydana geliyor. Allah bana da isteyen herkese de şehitlik makamını nasip etsin. Hainler bu mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir. Bizler ayağımızı ne kadar sağlam yere basarsak, bizlere karşı bu oranda mücadele veriyorlar. Bu davaya sahip çıkacağız. Bizi birbirimizden koparmaya çalışıyorlar, buna müsaade etmeyeceğz.” dedi.



BOŞ KOLTUKLARA KONUŞTULAR
Tekirdağ genelinde teşkilat olarak referanduma hazırlandıklarını anlatan Yüksel, bunun dışında sorunların çözümü konusunda da çalıştıklarını anlattı. Termik Santrale Hayır toplantısına da değinen Yüksel “Çerkezköy’de boş koltuklara karşı konuştular. Onlar güneş enerjisine de rüzgar enerjisini de istemiyorlar. Bölgede çok zengin kömür rezervi bulunuyor. Enerjiye ülke olarak ihtiyacımız var. Kendi enerjimizi kendimiz temin edemediğimiz müddetçe tam bağımsız olamayız. Ancak onlar için bu konu önemli olmayabilir. Tam bağımsız bir Türkiye için nükleer enerji gerekiyorsa nükleer santral, termik santral gerekiyorsa termik santral, rüzgar tirbünü gerekiyorsa rüzgar tirbünü, güneş panelleri gerekiyorsa güneş panelleri yapılmalıdır. Bugün hemen yanıbaşımızda olan Bulgaristan’da 2 tane nükleer santral var. Elektriği oradan alıyoruz.”



KARACA: GÖNÜLLERİ DE KAZANMALIYIZ
Programda son olarak AK Parti Bölge Koordinatörü İstanbul Milletvekili Harun Karaca bir konuşma yaptı. Danışma meclisine katılmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak konuşmasına başlayan Harun Karaca, çalışmalarından dolayı da Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Mahalle Teşkilatı Yönetimi ile AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi’ne teşekkür etti. AK Parti’nin Durmak Yok; Yola Devam sloganıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Karaca “Her kapıyı çalacağız, gönülleri kazanmaya çalışacağız. Bizlerin görevi sadece köprü, yol, bina yapmak değil; gönülleri de almalıyız” ifadelerine yer verdi.
“DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU VERDİNİZ”
Siyasi yaşamından örnekler vererek konuşmasını sürdüren Karaca “34-35 yıldır bu tür toplantılara katılıyorum. Eğer bizler bu toplantılarla iri olmasaydık, diri olmasaydık 15 Temmuz gecesi lokomotif olup sokağa vatandaşlarımızı çıkartamazdık. Belki sizler Çerkezköy’de ve Trakya’da silahlara karşı mücadele vermediniz ancak sizlerin varlığı düşmana korku, dosta güven verdi.” dedi.



“ŞEHİTLERE CAN, GAZİLERE KAN BORCUMUZ VAR”
Harun Karaca şöyle devam etti: “Cumartesi Kayseri’deki terör olayı yaşanmasaydı bugün burada birbaşka konuşmam olacaktı. Bizler, şehitlerimize can; gazilerimize kan borcumuz bulunuyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlerin rahat ve huzur içerisinde yaşamamız için fedakarlıklarda bulundular. İmkan varsa can, gazilerimize de kan borcumuzu yerine getirmeliyiz. Her şeyden önce huzur içerisinde yaşayabilmek için gayret göstermeliyiz”
“DÜNYA MAZLUMLARININ UMUDUYUZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke istikrarını sağlamak için verdiği mücadeleden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Karaca “Bir gün hepimiz eski olacağız. Önemli olan burada hoş bir seda bırakabilmektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sadece imza atarak makamında bulunabilirdi. Ancak kendileri, bizden sonrasına güzel hizmetler bırakmak için gecesini gündüzüne katıyor. Bizler dünya mazlumlarının umuduyuz. Bunun için bizler de gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalıyız. Başkalarının olabilir ancak, bizim gideceğimiz birbaşka ülke yok. Huzur içerisinde yaşamak zorundayız. Gözlerimizin rengi farklı olabilir ancak gözyaşlarımızın rengi aynıdır. Tüm mesele de gözyaşı akıtma meselesidir.” İfadelerine yer verdi.



“HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR”
Terörle mücadelede esas olanın arka plan olduğunu anlatan Karaca “Maşaları yok etmek kolay ancak maşayı tutanlar var. Teröriste silahı vereceksin sonra da kınayacaksın. Bunları yemiyoruz. Her şeyin bir zamanı var. Dedelerimiz 100 yıl önce tüm imkansızlıklara rağmen 7 düvele karşı mücadele verdi. Düşman bizi ancak içimize fitne sokarak mağlup etmeye çalıştı. Bizler Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yeniden ayağa kaktık. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultusunda adımlarımızı atıyoruz. Savunma Sanayimizde millilik oranını artırıyoruz. Kendi uçağımızı, tankımızı, arabamızı yaptığımız oranda güçleneceğiz.” dedi.
“ENERJİ İHTİYACIMIZ VAR”
Harun Karaca konuşmasının son bölümünde Türkiye’nin enerji ihtiyacına değindi. Büyümenin devamı için enerjinin şart olduğunu vurgulayan Karaca “Doğalgaz yok, petrol yok. İstikrarla büyüyüruz. Termik satral, nükleer santral, rüzgar ve güneş satrallleri yapmazsak bu enerji ihtiyacımızı nereden karşılayacağız. Bizlere enerji verenler birgün vermeyi bırakırsa ne olacak? Bugün ABD’de, Almanya’da, Fransa’da enerji ihtiyaçları nasıl karşılanıyor? Greenpeace, bizler ölmeyelim diye mi mücalede veriyorlar?” ifadelerine yer verdi.
ÖĞE’DEN ÖZEL HEDİYE
Konuşmaların tamamlanması sonrasında üye yapılan partililere rozetleri takıldı. Programın sonunda AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe günün anısına Milletvekili Harun Karaca’ya fotoğrajının yer aldığı halı zemine işlemeli tablo hediye etti.
Editör: TE Bilisim