Kapaklı Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri sahneledikleri "Kayıp Hayatlar" isimli tiyatro oyunu ile madde bağımlılığına dikkat çektiler. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda sahnelenen oyunda uyuşturucu batağına sürüklenmiş bir gencin başından geçen olaylar anlatıldı.

Kapaklı Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri sahneledikleri “Kayıp Hayatlar” isimli tiyatro oyunu ile izleyicilerin karşısına çıktı.

ÖĞRENCİLER ROL ALDI


Mehmet Tekkanat’ın yazdığı “Kayıp Hayatlar” isimli oyunda Kenan Yazıcıoğlu, İrem Dabanlı, Ahmet Batuhan Budak, Kerem Zeynel, Emircan Temizel, Batuhan Özçevik, Bilal Azer, Serhat Doğukan Sakarya, Beyzanur Karadağ, Hilal Güney, Kardelen Portakal, Yavuz Hüseyin Helep, Nazlınur Yalçınkaya, Şirin Budak, İlker Çakmak, Büşra Dağdeviren ve Ceren Toprak rol aldı. Oyunun yönetmenliğini ise Edebiyat Öğretmenleri Dilan Şahin ve Ahmet Torcu üstlendi.

“KAYIP HAYATLAR” SAHNELENDİ


Önceki gün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda sahnelenen oyunu Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk, öğretmen ve öğrenciler izledi.

GÜÇLÜ AİLE BAĞLARI İLE MÜMKÜN


Oyunda, ebeveyn ve çocuklar arasındaki iletişim eksikliğinin neden olduğu madde kullanımı ve buna bağlı işlenen cinayetler anlatıldı. Madde bağımlılığına dikkat çekilen oyun ilgiyle izlendi. Oyunun sonunda konuşan Okul Müdürü Mustafa Türk, “Çocukların her türlü olumsuzluklardan uzak tutulması gerekiyor. Bunun sağlanabilmesi de ancak güçlü aile bağları ile mümkün” dedi. Mustafa Türk, “Kayıp Hayatlar adlı oyunun 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde diğer okullarda da sahnelenmesi konusunda çalışmalar yapılacak” bilgisini de verdi.
Editör: TE Bilisim