Çerkezköy’deki Amasyalılar bu yıl ikincisi düzenlenen Keşkek Günü etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr.  Tamer Dodurka, “Ülkemizin bölük pörçük edilmek istendiği bu dönemde bizi bir araya getirmeniz takdire şayan” derken CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de Trakya’daki hava kirliliğine dikkat çekti. Yüceer “Birileri rant elde edecek, kar edecek diye kanser olmak istemiyoruz” dedi.

Çerkezköy Amasyalılar Kültür Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Keşkek günü etkinliğinin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

KEŞKEK GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİLER


Dün saat 12.00-13.00 saatleri arasında dernek binasında düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr.  Tamer Dodurka, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Enver Bayram ile dernek yönetimi, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖNCELİKLE MANEVİ DESTEK LAZIM


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlikte konuşan Çerkezköy Amasyalılar Kültür Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Çelik, “Destek verildikçe biz ilerliyoruz. Bir araya gelip daha aktif olmaya çalışıyoruz. Bize öncelikle manevi destek lazım” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün derneğe desteğinin çok olduğunu kaydeden Çelik “Derneğe manevi katkılarda bulundukları için teşekkür ediyorum.” dedi.

AMASYALI OLMAK ÇOK GÜZEL


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka da “Öncelikle bacamız burada tüttüğü, çorbamız burada kaynadığı için Tekirdağlı'yız. Fakat dedelerimizin bacasının tüttüğü, çorbasının kaynadığı yeri yani Amasya’yı da unutacak değiliz. Bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerimizi yaşatacağız. Ülkemizin bölük pörçük edilmek istendiği bu dönemde bizi bir araya getirmeniz takdire şayan. Amasyalılar bulunduğu yeri güzelleştiriyor derler. Amasyalı olmak çok güzel. Amasya dünyada sadece 33 şehrin elde ettiği yaşlı dostu kent projesini yapıyor. Biz Amasyalıysak yaşadığımız yerde de bu güzellikleri sağlamak zorundayız” dedi.

EN ÖNDE OLALIM


Ergene’de termik santrale ‘hayır’ demek için bir araya geldiklerini anımsatan Dodurka “O bacadan çıkan zehirler sadece Ergene’yi değil her şeyi zehirliyor. Büyükşehir olarak konunun takipçisiyiz. Ama en önemlisi halkın hayır demesiydi. Gözlerim orada Amasyalıları aradı. Bundan sonra orada en önde olalım” dedi.

KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ


CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Amasyalıları, Çerkezköylü hemşerilerimiz seviyoruz. Onlar da sağ olsunlar bizi seviyorlar. Sizin birlik ve beraberliğiniz hep devam etsin. Biz de sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. Trakya’nın lirliliğine dikkat çeken Yüceer “Bölgemiz kirlilik anlamında yeterince sıkıntısı olan bir bölge. Biz sanayiye karşı değiliz. Ama bunu yaparken o toprağı kirletmemek, o insanları kanser yapmamak lazım. Trakya’da özellikle Tekirdağ’da kanser vakaları çok arttı. Acı kayıplar yaşıyoruz. Ergene’nin hali ortada. Hava kirliliği ortada. Şimdi de kömürlü termik santral yapmak istiyorlar. Birileri rant elde edecek diye biz kanser olmak istemiyoruz” dedi.

KEŞKEK İKRAM EDİLDİ


Trakya’da kanser vakalarının en çok görüldüğü bölgelerin Çerkezköy ve Çorlu olduğunu kaydeden Yüceer “Bölgemizde kanser vakaları çok arttı. Hemen her 3 evden 1’inde kanser hastası var. Üretim yapalım, ama denetimi de elden bırakmayalım” ifadelerini kullandı. Katılımın yoğun olduğu programda konuşmaların ardından konuklara Amasya’ya özgü yemek olan keşkek ikram edildi.
Editör: TE Bilisim