Çerkezköy Bakış - 1911 Çerkezköyspor, bu sene ilk defa mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligi 2. sırada tamamladı. 1911 Çerkezköyspor yönetimi kulüp tesislerinde basın açıklaması gerçekleştirerek sezonu değerlendirdi.
“BANA GÖRE BÜYÜK BİR BAŞARI”
Sezonu ikinci bitirmelerinin kamuoyunda çokta hoş karşılanmadığını belirten Erem, “Sezonu ikinci bitirdik. İkinci bitirmenin kamuoyunda çokta bir karşılığı yok galiba ama ben sürekli söylediği sözü burada bir kez daha söylemek istiyorum 160 takım içerisinde çıktığı sene şampiyon olan takım yok. Bizim sezonu ikinci bitirmemiz bana göre büyük bir başarıdır. Bizim altımıza aldığımız takımların bütçelerine ve geçmişlerine bakarsanız Edrine’nin, Çorlu’nun, Sultangazi’nin, Çekmeköy’ün, Çıksalın’ın, Biga’nın, Çan’ın. Kurumsal takımlar bunlar, bunların hepsini geçerek ikinci olduk. Çok şanssız ve kötü maçlar oynadık onlar olmasa birinci de olurduk. Bugün bizim yenildiğimiz 5 takımın 4 tanesi küme düştü. Bunların arkasına sığınmak için söylemiyoruz. Ama kimse de başarımızı gölgeleyemez. Teknik heyetimize, yöneticilerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu işler gerçekte özveri işidir. Bütün arkadaşlarım işini gücünü bırakarak, cebinden para harcayarak bütün bir sezon kar kış demeden emek sarf ettiler. Bu başarının ve takım ruhunun küçümsenmesine hiçbir zaman müsaade etmeyiz.” dedi.
“BU SENE GÖREVİMİ BIRAKIYORUM”
Önümüzdeki sezon başkanlığı bırakacağını açıklayan Erem, “Biz zaten Mayıs’ın ilk haftasında olağan kongremizi yapacağız. Bu kongrede yönetim değişikliğine de gideceğiz. Bu sene görevimi bırakıyorum. Bana yardımcı olan belediyemize ve yönetimdeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Misyon insanlarıyız. Bizim üzerimize bir görev verildi. Bu görevi elimizden geldiğince layıkıyla yapmaya çalıştık. Bayrağı çok daha iyi yerlere taşıyabilecek arkadaşlara devredeceğiz. Lütfen Çerkezköy’ün sanayisi ve esnafı bu takıma sahip çıksın. Biz, gelir için çabaladık. Öztrak Caddesinde otopark için uğraştık meclisten bir türlü kararı geçiremedik. Konser yaptık yeterince destek alamadık. Milli Piyango düzenledik yeterince destek alamadık. Biz deplasmanlara gittiğimiz zaman. Bizi ligi en zengin takımı olarak görüyordular. Neden çünkü, sanayi takımıyız. Ama biz bugüne kadar sanayiden en ufak bir destek alamadık. Kapılarına gitmemize rağmen bir destek alamadık. Kurumsallaşmak için düzenli gelir şart. Bu olmazsa bizden sonra gelecek arkadaşalar da zorlanır. İnşallah önümüzdeki yıl düzenli gelir kaynakları oluşur.” ifadelerini kullandı.
“STATÜ DOĞRU DEĞİL”
BAL’daki statüyü doğru bulmadığını ifade eden Erem, “BAL statüsü doğru değil. Statünün değiştirilebileceği konusunda duyumlar alıyoruz. Umarız değişir. Bütün bir sene oynayıp şampiyon olan takımın bile play off oynaması doğru değil. İstenen o ki, 3. Lig 4 gruba çıkartılsın. Birinciler direk çıksın, ikinciler ise kendi aralarında play off oynasınlar bu daha mantıklı.  Öyle bir şey olursa bizim için de bir şans olur.” diye konuştu.

SEZONUN BÜTÇESİ 1 BUÇUK MİLYON
Planlanan bütçesinin biraz üstüne çıktıklarını belirten Erem, “1 yıllık almıştım görevi. Kulüp kapanmasın diye geldik. Yönetimi de sezonun başlamasına çok kısa bir süre aldık. Çok sıkıntılar çektik. Bırakma nedenim de baskı filan değil. Kendi kişisel kararım. Evime, aileme zaman ayıramıyorum. Hiçbir Cumartesi, Pazarım boş geçmiyor. Bu nedenle bırakma kararı aldım. Bizim yönetimimizde bulunan kişilerin de başkan adayı olarak çıkmalarını isterim. Sezon öncesi belirttiğimiz bütçenin biraz üstüne çıktık. 1 milyon 200 bin gibi bir bütçeyle götürürüz demiştik. Fakat yaklaşık 1 buçuk milyonu buldu. Bunun nedeni ise devre arasındaki hoca değişikliği ve beraberinde gelen oyuncular. Bu da diğer takımlardan az. BAL’da çoğu takımın bütçesi 2 milyonun üzerinde.” dedi.
“LİGİ GÜZEL BİR YERDE BİTİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”
Erem’in ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren 1911 Çerkezköyspor Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu, “Bu süreçte yaklaşık 30 oyuncu ile çalıştık. Eski teknik heyet, ikinci devrede katılan teknik heyet futbolcular, yöneticiler hepsine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi devre arasında hoca değişikliği gibi durumlar olunca devre arası kampı da yapamadık. Bunun da etkisi oldu. Puan kaybettiğimiz takımlar küme düşecek takımlar. Seneye bu grupta olacağı kesin 4 takım var ve bunlardan biri de biziz. Ligi güzel bir yerde bitirdiğimizi düşünüyorum. Daha iyisi de olabilirdi tabi ama kısmet değilmiş. Yeni gelecek yönetime de her zaman yardımcı oluruz. Nasıl bir kadro yaparlar bilmiyoruz ama benim tavsiyem oyuncuların çoğunun kalması yönünde. Çünkü aralarında bir uyum oluştu artık ve bu da en önemli unsurlardan biri.” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim