Kapaklı Sanayiciler İlkokulu’nda “Kitapların Diyarı” isimli projesin tanıtımı yapıldı. Proje tanıtımının ardından okul bahçesinde oluşturulan uygulama bahçesine protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından sebze ve fidan dikildi. Tanıtım programında konuşan Sanayiciler İlkokulu Müdürü Tuna Karlıbölük insanların en büyük hazinesinin bilgi hazinesi olduğuna dikkat çekti. Bu bilgi hazinesine ulaşabilmesi için insanların okuması gerektiğini kaydeden Karlıbölük “Bu okuma alışkanlığını da çocuklarımıza ilkokul temellerinde atmak üzere projemize başlamış bulunmaktayız” dedi.

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu’nda “Kitapların Diyarı” isimli projesin tanıtımı yapıldı. Proje tanıtımının ardından okul bahçesinde oluşturulan uygulama bahçesine protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından sebze ve fidan dikildi.

EN BÜYÜK HAZİNE BİLGİDİR


Dün düzenlenen tanıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Sanayiciler İlkokulu Müdürü Tuna Karlıbölük insanların en büyük hazinesinin bilgi hazinesi olduğuna dikkat çekti. Bu bilgi hazinesine ulaşabilmesi için insanların okuması gerektiğini kaydeden Karlıbölük “Bu okuma alışkanlığını da çocuklarımıza ilkokul temellerinde atmak üzere projemize başlamış bulunmaktayız” dedi.

OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ


Okumayı yaygınlaştırmak amaçlı okulda bir okuma yarışması düzenlediklerini kaydeden Karlıbölük, “İslamiyet dinimiz okumaya çok önem veriyor. Bunu ilk emirden de algılayabiliyoruz. Peygamberimize gelen ilk emir “Oku” olmuştur. Sizlerden ricam akşamları televizyonlarınızı, akılı dediğimiz telefonlarımızı kapatıp, ailece bir odada toplanıp en az yarım saat kitap okumanızı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“UYGULAMA BAHÇESİ OLUŞTURDUK”


İkinci etkinliklerinin ise ağaç dikme ve uygulama bahçesi projesi olduğunu kaydeden okul müdürü Karlıbölük “10 yıldır bu bölgede çalışıyorum ne yazık ki okullarımızda uygulama bahçelerimiz yok. Bizde bir ilki gerçekleştirerek okulumuzun yan tarafında bulunan toprak alanın üzerine uygulama bahçesini oluşturduk. Allah nasip ederse 5 Haziran Dünya çevre gününde diktiğimiz sebzelerin yemeğini yiyeceğiz” dedi. Karlıbölük, uygulama bahçesi ve “Kitapların Diyarı” Projesinin hazırlanmasında katkıda bulunanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

“BİZ ONLARI OKUYORUZ”


Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da “Gönül arzu ediyor ki bu etkinlik senede bir veya birkaç sefer olmasın sürekli olsun. Hiç değilse en
az ayda bir olsun. Bu etkinliklere kapalı değiliz açığız. Bu anlamda kitapların asıl diyarında yavrularımız var. Asıl kitap onlar bizim için. Biz onları okuyoruz, okutuyoruz ve geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

FİDAN VE SEBZE DİKİMİ YAPILDI


Program 3/D sınıfı öğrencilerinin keman gösterisi ile Çökertme türküsünü seslendirmesi ile devam etti. Kahvaltı sonrası uygulama bahçesine protokol üyelerinin de katılımı ile fidan ve sebze dikildi. Etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, siyasi parti temsilcileri ve okul müdürleri Katıldı.

SON BAŞVURU TARİHİ 29 NİSAN


Yetkililer “Öğrencilere ve velilerine kitap okuma alışkanlığı ve zevki kazandırıp okuduğu kitabı değerlendirebilme becerisi kazandırmak, onları sözcüklerin zengin dünyasıyla buluşturmak, farklı düşünme, araştırma, Türk dilini güzel ve etkili kullanabilme becerisini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Kitapların Diyarı” okuma yarışmasına okulun 2,3 ve 4. Sınıf öğrencileri katılabilecek. Düzenlenecek olan yarışmaya 15 Mart -29 Nisan 2016 tarihleri arasında başvurular alınacak. 21 Mayıs tarihinde öğrenciler, sınıf zümre öğretmenleri tarafından seçilen 4 kitap üzerinden öğrenciler 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü sınava girecek, Dereceye giren 1. öğrenci Bisiklet + Başarı Belgesi, 2. olan öğrenci Tablet + Başarı Belgesi, 3. olan öğrenci Oyun Konsolu + Başarı belgesi ile ödüllendirilecek” dedi.
Editör: TE Bilisim