Çerkezköy Bakış - Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Kızılpınar seçim irtibat bürosunun açılışını geçekleştirdi. Programa AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“KIZILPINAR İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRDÜ”

Burada seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenen Kozuva, “Kızılpınar, bugüne kadar son 5 sene boyunca ikinci sınıf muamele gördü. Buna diyecek bir söz de bulamıyorum. Neden Kızılpınar ikinci sınıf. Kızılpınar her zaman AK Parti’nin yanında oldu. Allah sizlerden razı olsun. Kızılpınar’ı 1 Nisan’da geldiğimiz gün birinci sınıfa getireceğiz. İki dönem Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptım. Biz geldiğimizde 200. sıradaydı. Aldık yönetimimizle birlikte ilk 10’a taşıdık. Kızılpınar’ı da diplerden alıp Çerkezköy’ün en güzel, yaşanır mahallesi haline getireceğiz. Bizim kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Yüzde 58 ile geleceğiz. Bu güzel topluluğu gördükten sonra yüzde 58’de beni kesmiyor. Kızılpınar bizimle beraber olduğu müddetçe biz 60’ları da 62’leri de alacağız. 81 vilayetten arkadaşımızla birlikte yaşamayı öğrendik. Biz diyoruz ki Kızılpınar’da bugüne kadar hiç ama hiç düğün salonu olmadı. İnşallah her mahallede ve Kızılpınar’da da düğün salonları yapacağız. Kızılpınar’da şu anda 3 tane taziye evi var. Kızılpınar’ın nüfusu 50 binleri buldu. Saray ilçesi 49 binlerde. İnşallah Allah kısmet ederse sizin istediğiniz kadar taziye evleri yapacağız. Bunu da neden diyorum. 81 vilayetten arkadaşımız var. Ölüm var, doğum var çoğumuz Kars’tan, Van’dan, Ağrı’dan geldik. 250 – 300 metrekare evlerden 80 metrekare evlere düştük. Biz Türkiye vatandaşı olarak her zaman misafirperverdik. Onun için gelen misafirlerimiz için de taziye evlerinin içine misafirhaneler yapacağız.” dedi.

“ÜCRETSİZ KREŞ YAPACAĞIZ”

Kızılpınar’a ücretsiz kreşler yapacağını belirten Kozuva, “167 bin nüfusumuz var. 90 bin arkadaşımız fabrikalarda çalışıyor. En önemli ihtiyaçlarımızdan bir tanesi de kreş. Kızılpınar mahallemizde ücretsiz kreşler yapacağız. Çerkezköy’de en büyük sorunlardan bir tanesi su.” diye konuştu.

“KENDİ ARANIZDA ANLAŞAMIYORSUNUZ, GELİP ÇERKEZKÖY’Ü YÖNETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Suyun Çerkezköy’ün en büyük problemlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Kozuva, “100 TL’lik suyun sadece 40 TL’sini kullanabiliyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasındayken, suyu düşürelim dedik. Yapamayız, Büyükşehir’in dedi. Evet Büyükşehir’inde, Büyükşehir belediyesi kimin? Orası da CHP, Çerkezköy de CHP, siz kendi aranızda anlaşamıyorsunuz, gelip Çerkezköy’ü yönetmeye çalışıyorsunuz. Böyle bir şey var mı?” ifadelerini kullandı.

“3 BUÇUK SENE KAVGALIYDILAR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın üç buçuk sene kavgalı olduğunu iddia eden Kozuva, “3 buçuk sene Çerkezköy Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanıyla kavgalıydı. Bu suyun fiyatları o yüzden düşmedi. Kendi bencilliğini sizin üstünüze yükledi. Son bir senede Kızılpınar’a hizmet geldi. Neden geldi? Kavga bitti. Peki kavga neden bitti? Şu anda seçim var. Seçime hazırlık. Oy lazım, oy. Halk lazım değil, halk lazım olsaydı 4 sene önce de halk vardı. Ne oldu? Kızılpınar son bir senede mi değerli oldu. 31 Mart’ta oy kullanmaya gittiğiniz zaman elinizi vicdanınıza koyun. İkinci sınıflıktan çıkın. Çıkmanız için de şu anda AK Parti’ye oyunuzu vermeniz lazım. Geldiğimiz gün Allah kısmet ederse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte su yüzde 50 ucuzlayacak. Biz de kavga olmaz. Biz yapıcıyız, kırmak için gelmiyoruz. Halkımız için geliyoruz.” diye konuştu.

“İLK ÖNCE İŞİMİZ KIZILPINAR’DA OLACAK”

Açıklamalarını sürdüren Kozuva, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la, eski Başbakanımız Binali Yıldırım ile aram çok iyi. Kendim için istesem işimi zaten hallediyorum. Benim için önemli olan Çerkezköy, Kızılpınar. Kızılpınar’da şu anda yapılan hiçbir şey yok. Altyapınız, internetiniz yok. Üç tane parkınız vardı o da yıkıldı. Telefon çekmiyor. Kızılpınar’da şöyle kendimi şanslı hissediyorum. Burada hiçbir şey yapılmadığı için ne yaparsak yapalım artıda olacağız. Kızılpınar ikinci sınıf muamele gördü. Kızılpınar bunu hakkediyor mu? Çerkezköy’de pazar yeri yapıldı. Şu anda ailemi oraya ben yollayamam. Üst üste bir yer. Burası yapılırken altının otopark yapılması gerekiyordu. Bir katı sebze meyve, bir katı giyim kuşam olmalıydı. Bizim at gözlüğünü bırakmamız lazım. Çerkezköy 2014 yılında 110 bin nüfustu şu anda 167 bin. Kızılpınar 2014 yılında 28 binlerdeydi şu anda 50 bin. Kızılpınar her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz geldiğimiz gün size söz veriyorum. İlk önce işimiz Kızılpınar’da olacak.” dedi.

“O BELEDİYE SİZİN”

31 Mart akşamı herkesi belediyeye beklediğini belirten Kozuva, “31 Mart akşamı hepinizi belediye meydanına bekliyorum. 1 Nisan itibariyle hepiniz o belediyeye geleceksiniz. O belediye sizin. Mevcut belediye başkanı sizleri görmemek için asansör yaptı. Geleceksiniz orada çayınızı kahvenizi içeceksiniz. Orada kapı olmayacak herkes kendi eviymiş gibi gelecek.” ifadelerini kullandı.

“BİR BARDAK SU BİLE VERMEDİN”

15 Temmuz gecesine değinen Kozuva, “15 Temmuz’da biz ve sizler 28 gün sabah namazına kadar orada nöbet beklerken, mevcut belediye başkanı neredeydi?  Hadi gelmedin korktun, onun genel başkanı da gelmedi. Peki gelmedin de o halka insan bir bardak su verir. Bir bardak su bile vermedin.” dedi.
Kozuva, ardından seçim ofisinde vatandaşlar bir araya gelip, sohbet etti. 

Editör: TE Bilisim