Çerkezköy Bakış - Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kozuva ve Başakşehir Koleji Kurucu Müdürü Mustafa Dursun düzenledikleri basın toplantısında 15 gündür süren görüşmeler sonucunda bu kararı aldıklarını ve Başakşehir Koleji Özel Eğitim Hizmetleri Tic.Ltd. Şti.’nin 26 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Kozuva Şirketler Grubu’na katıldığını ifade etti.

“15 GÜN ÖNCE DEVİR GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI”


Başakşehir Koleji’nde düzenlenen basın toplantısında konu ile ilgili açıklamada bulunan Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kozuva “Kozuva Şirketler Grubu 2 sene öncesinde özel eğitim sektörüne girmek için yatırım kararı almıştı. Bunun fizibiliteleri, araştırmaları belirli bir zamana yayılmıştı. Yapmış olduğumuz faaliyetlerde insan kaynağının ne kadar fazla önemli olduğu ve hepimizin geleceğini temsil eden çocuklarımızın ne kadar kıymetli olduğu bilinciyle eğitim sektörüne Kozuva Şirketler Grubu olarak girmeye karar verdik. Eğitim sektörü faaliyetlerimize, çalışmalarımıza bu çatı altında, Başakşehir Koleji markasıyla idamesinin daha doğru olacağını düşündük. Bu kapsamda bölgemizin en iyi okullarından olan Başakşehir Koleji ile 15-20 gün önce devir görüşmelerine başladık.” dedi.
 

YENİ KAMPÜS 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK
 

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’ı bir bütün olarak gördüklerini belirten Kozuva “Kozuva olarak buralarda doğduk, buralarda büyüdük ve tüm yatırımlarımız burada. Yine buradan çıkan bir markayı, Başakşehir ismini nasıl çok daha ileriye seviyeye taşırız hesabını yapıyoruz. İnşallah 2019-2020 eğitim öğretim yılında Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’a hitap edecek güzel bir kampüs hedefliyoruz. Bu kampüsün açılmasıyla beraber Başakşehir isminin karşılığını vermek adına İstanbul’da da bir şube açma düşüncemiz var. Temeli burada atılan bu kurumu ulusal anlamda geliştirmek adına mücadele edeceğiz.” diye konuştu. Kozuva açıklamasını “Eğitim işinin tüccar zihniyetiyle yapılacak bir iş olmadığını çok iyi biliyoruz. Eğitim işi eğitmenler tarafından yapılabilecek bir iş. Bu anlamda hocalarımızı maddi manevi destekleyeceğiz. Güzel nesiller yetiştirmek adına elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.” ifadeleriyle tamamladı.
 

“AYNI AMAÇ VE KARARLILIKLA GELECEĞİ AYDINLIK NESİLLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
 

Toplantıda konuşan Başakşehir Koleji Kurucu Müdürü Mustafa Dursun ise “Başakşehir Koleji olarak 2015’ten bu yana çocuklarımızın eğitim öğretimine ve geleceğine katkı sunmak için çalışıyoruz. Okulumuz anaokul, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara gereken temel bilgi, beceri ve değerleri kazandırmaya yönelik, zengin öğrenme olanaklarıyla dolu eğitim öğretin faaliyetlerini çocuklarla buluşturdu. Başakşehir Koleji 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim ilkelerinden hiçbir taviz vermeden aynı amaç ve kararlılıkla geleceği aydınlık nesiller yetiştirmeye Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde devam edecektir. Dünün birikimi ve günün imkânları ile geleceği hedefleyen Kozuva Şirketler Grubu çağa uygun eğitim alanları oluşturarak eğitim sektöründe de en iyi olmayı hedeflemektedir. Bu anlayışla Başakşehir Koleji 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni yüzüyle, yenilenmiş vizyon ve misyonu ile öğrencilerine en kaliteli hizmeti sunmaya yenilikçi, tecrübeli, dinamik, değişmeyen kadrosuyla devam edecektir.” dedi.
 

“YAYINEVİ OLUŞTURULACAK”
 

Başakşehir Koleji ismini ilerleyen süreçte birçok şubesini açarak ulusal anlamda markalaştırmak istediklerini belirten Kozuva ve Dursun Başakşehir Koleji yayınevi oluşturma düşüncelerinin olduğunu da belirtti.
 

“FUTBOL TAKIMININ AKIBETİ 1 HAFTA İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK”
 

Kozuva ve Dursun geçen sezon kurulan ve 2.amatör liginde şampiyon olarak Tekirdağ 1.amatör lige yükselen Başakşehir Koleji Futbol takımının akıbeti ile ilgili olarak da açıklamanın 1 hafta içerisinde yapılacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim