Çerkezköy İlçe Müftülük İstişare Kurulu, dün kahvaltılı bir toplantıyla bir araya geldi. Toplantıda geçtiğimiz hafta alınan İstişare Yönetim Kurulu Kararları açıklanarak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan çalışmalar konuşuldu.

Çerkezköy Bakış –
Çerkezköy İlçe Müftülük İstişare Kurulu, dün saat 09.30’da Simit Sarayı’nda düzenlenen kahvaltı toplantıyla bir araya geldi.

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Toplantıya; Çerkezköy İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve yanı sıra Müftülük İstişare Kurulu Yönetim Kurulu üyeleri ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

MEHTERAN YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna; İstişare Kurulu üyelerine, Yönetim Kurulu’nun aldığı kararları açıkladı. Ardından Kutlu Doğum Haftasında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikleri anlattı ve ihtiyaç listesiyle ilgili maddelere değindi. Tuna; bu yıl yapılacak Kutlu Doğum programında ilk olarak 14 Nisan Salı günü Öğle Namazının ardından Osmanlı Camii’nin önünden başlamak üzere Mehteran Yürüyüşü tertipleneceğini belirtti. Mehteran Grubunun Belediye Otoparkına kadar yürüyeceğini belirten Tuna; burada da ilahi grubunun da ilahiler seslendireceğini açıkladı.

YARIŞMAYA KATILANLARA ÖDÜL VERİLECEK

17 Nisan Cuma gününün akşamı da Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak Kutlu Doğum Programı düzenleneceğini belirten Müftü Tuna; burada ödül töreni de düzenleneceğini açıkladı. Yusuf Tuna; İlkokul Ortaokul ve Liselerde, şiir, kompozisyon, ilahi ve 40 Hadis yarışması yapıldığını ve 17 Nisan’da yapılacak programda yarışmaya katılanlara ve derece alanlara ödül verileceğini ifade etti.



UMRE ÇEKİLİŞİ YAPILACAK

Program akşamında bir de Umre çekilişi yapılacağını belirten Tuna; “2 vatandaşımızı, yapılacak çekiliş sonucu Umre’ye göndereceğiz” dedi. Konu hakkında söz alan Dt. ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ayşe Doğan, 1 Umre için sponsor olacağını açıkladı.

KUTLU DOĞUM KERVANI

Kutlu Doğum Kervanı tertipleneceğini söyleyen Müftü Tuna; kervanda kamptaki mültecilere yardım kampanyası düzenleneceğini belirtti. Ayrıca Mültecilerin Türkçe öğrenmek istediğini ifade eden Tuna; konuyla ilgili bir çalışma yapacaklarını söyledi.

KAYMAKAM KUBİLAY: “ÇALIŞMALARI TAKDİR EDİYORUM”


Müftü Tuna’nın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirtti. Çerkezköy’ün çok hızlı geliştiğinin altını çizen Kaymakam Kubilay; Çerkezköy’ün nüfusunun geçtiğimiz yıl 113 bin iken bu yıl 123 bin olduğunu ifade etti. Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olduğunu söyleyen Kubilay bu sebeple anne, baba ve kardeşlerin çalışmalarından dolayı ihtiyaç duyulan manevi ortamın sağlanması için istişare kurulunun yaptığı çalışmaların önemli olduğunu belirtti. Konuyu örneklendiren Kubilay; Yaşlılar Haftası ve Ağaç Dikimi etkinliklerine dikkat çekti. Türkiye’nin her ilinden vatandaşın Çerkezköy’de yaşadığını belirten Kubilay, vatandaşların kaynaşmaları gerektiğini söyleyerek; “Ortak payda Çerkezköy’ün gelişmesi. Kucaklaşmadan, sürdürülebilir gelişme sağlamak mümkün değil. Örf ve adetlerimizin gençlerimize aktarımı için istişare kurulu önemli bur görev ifa ediyor. Bu yapılan çalışmaların da kitapçık haline getirilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim