Çerkezköy Bakış - Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan çalışmalar doğrultusunda Çerkezköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencileri ve öğretmenleri günde toplam 3 bin adet maske üretimi yaparak çevre il ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına destek oluyorlar.
Bakanlık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinin üretim kapasitelerini harekete geçirdi. Meslek liselerinde, temizlik ve dezenfeksiyon ürünlerinden maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çeşitli ürünlerin seri üretimine geçildi. Çerkezköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de bu kapsamdan cerrahi maske üretiyorlar.

TOPLAM GÜNDE 3 BİN MASKE ÜRETİLİYOR

Okul Müdürü Murat Kıroğlu, yaptığı açıklamada, “Okulumuzda cerrahi maske üretimi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle tasarladığımı katlama ünitesi ile birlikte gelen maskeli kumaşları önce katlayarak daha sonra kesimini sağlayarak ultrasonik ve punto iş makineleri ile lastik takımı ile dikiş işlemlerini yapıyoruz. Bu üretimi 10 öğrenci ve 2 öğretmenimizle yapıyoruz. Günlük ortalama 1000 adet cerrahi maske üretiyoruz. Ayrıca katlama ünitesi ile çevre okullarımızda da bu üretime takviye sağlıyoruz ve onlarda ortalama 2 bin civarında üretim yapıyor. Bu şekilde hem ilçemize faydamız oluyor hem de sağlık kuruluşlarına destek oluyoruz. Bunun dışında önümüzdeki haftalarda n-95 maske üretimi ve bununla ilgili makine imalatına başlayacağız. Kırklareli Üniversitesi’nden iki öğretim görevlisi ile bir Ar-Ge ekibi kurduk ve n-95 maske makine üretimine başlayacağız. Günlük 3 bin n-95 maske üretecek bir otomasyon sistemi kurup bu rakamları arttırarak bir üretim gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim