Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
“HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”
Yüceer mesajında ‘30 Ağustos, ulusumuzun yokluk içinde, nice fedakârlıklarla verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle ve Cumhuriyetle taçlandırdığı tarihimizin altın sayfalarından biridir.’ diyerek “Haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale boyun eğmeyen, esaret boyunduruğunu kabul etmeyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, omuz omuza istiklal için yeniden ayağa kalkan milletimiz, tüm dünyaya emsal olacak bir mücadele örneği sergilemiştir. Tüm mazlum halklara ilham kaynağı olmuş bu destan, ulusumuzun bağımsızlığa ve özgürlüğe olan inancının kararlı bir yansımasıdır.  Atatürk ilke ve devrimlerinin değersizleştirilmeye içinin boşaltılmaya çalışıldığı günümüzde, 92 yıl önce yazılan bu destanın haklı onurunu,  gururunu ve sevincini hep birlikte yüreğimizde hissediyoruz. Cumhuriyetimizin ne zor şartlar altında kurulduğunu bir kez daha anlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM”
Zafer Bayramı’nın 92’nci yıl dönümünü kutlayarak sözlerini sürdüren Yüceer “Bize düşen en büyük görev onurlu mücadeleyi, gururla ve minnetle gelecek nesillere aktarmak; laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan, usanmadan yürümektir. Atatürk’ünde bu zafer sonucunda söylediği söz gibi; “Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır. 92 yıl önce olduğu gibi, birlik ve beraberlik ruhu ve inancının içinde bulunduğumuz günlerde daha çok hatırlanması ve hayata geçirilmesi gerektiğine olan inancımla büyük zaferin yıl dönümünde, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”
Editör: TE Bilisim