U-12 Ligi C Grubu’nda sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Sitespor U-12 Futbol Takımı son hafta karşılaşmasında Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı’nı konuk etti. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen Sitespor U-12 Futbol Takımı karşılaşmadan 5-0’lik üstünlükle ayrılarak grubunu namağlup şampiyon tamamlandı.

Çerkezköy Bakış -
Sitespor U-12 Futbol Takımı sezonun son hafta karşılaşmasında Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı’nı rahat geçti.

MAÇ KAPAKLI’DA OYNANDI


Kapaklı Sahası’nda önceki gün oynanan karşılaşma saat 16.00’da başladı. 20’şer dakikalık 2 devre halinde oynanan karşılaşmayı Ayşe Topçu yönetti. Sitespor U-12 Futbol Takımı karşılaşmaya 1-Muhammed 2-Batuhan 3-Anıl 4-Yusuf 7-Ersin 9-Eray 10-Tugay 11-Enes ilk sekizi ile çıkarken 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı ise karşılaşmaya 1-İbrahim Özkan 2-İbrahim Aksu 3-İlhan Aslan 4-Ömer Faruk Ürkmez 5-Kürşat Akkuş 6-Alperen Kaya 7-Onur Dursun 8-Erman Alper ilk sekizi ile çıktı.



AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI


Müsabakayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu ile Sitespor Yönetim Kurulu Üyeleri, sporcuların aileleri ile taraftarlar izledi.

SİTESPOR BASKILI OYNADI


Karşılaşmanın ilk dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. İlk bölümlerde Sitespor U-12 Futbol Takımı organize ataklarla gol ararken Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı ise kontra ataklarla gol aradı. İlk dakikalarda gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. İlerleyen dakikalara doğru Sitespor U-12 Futbol Takımı rakibi karşısında baskısını artırdı. Sitespor U-12 Futbol Takımı ilk tehlikeli pozisyonunu Ersin ile buldu. Sağ kanattan ara pasında Ersin topla buluştu. Ersin’in vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

1923 GENÇLİK KONTRA ATAKLA GOL ARADI


Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı rakibinin baskılı oyununa aynı şekilde karşılık veremedi. Sitespor U-12 Futbol Takımı maçın 7.dakikasında Yusuf’la gole yaklaşsa da Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı kalecisi Muhammed Özkan gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk dakikalarında gelişen ataklarından gol sesi çıkmadı. Sitespor U-12 Futbol Takımı 11.dakikada Enes ile bulduğu pozisyonu değerlendiremedi. Enes’in aşırma vuruşun üst direğe çarpan top oyunda kaldı. Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı tehlikeyi daha da büyümeden önledi.



İLK DEVREDEN TEK GOL ÇIKTI


Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı uzun toplarda Ömer Faruk Ürkmez ile gol arasa da istediği pozisyona giremedi. Sitespor U-12 Futbol Takımı 14.dakikada Ersin ile girdiği pozisyonu değerlendiremedi. Ersin’in sert şutunda top dışarı çıktı. İlk devre sona ermeden golü bularak öne geçmek isteyen Sitespor U-12 Futbol Takımı 17.dakikada aradığı golü buldu. Eray’ın attığı golle öne geçen Sitespor U-12 Futbol Takımı kalan dakikalarda ikinci gol mücadelesi verirken Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı ise beraberlik mücadelesi verdi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre Sitespor U-12 Futbol Takımı’nın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamladı.

GENÇLİKSPOR ETKİLİ OLAMADI


İlk devreyi rakibi karşısında 1-0 önde tamamlayan Sitespor U-12 Futbol Takımı ikinci devreye moralli girdi. İkinci devrenin ilk dakikalarında Sitespor U-12 Futbol Takımı baskı kurdu. Rakibine yarı alanında baskı kuran Sitespor U-12 Futbol Takımı geliştirdiği ataklardan sonuca gidemedi. Sitespor U-12 Futbol Takımı ikinci devrenin ilk tehlikeli pozisyonunu Ersin ile buldu. Ersin’in vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

SİTESPOR ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SÜRDÜRDÜ


İlerleyen dakikalara Sitespor U-12 Futbol Takımı’nın tek gollü üstünlüğü ile girildi. Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı ilk devrede olduğu gibi karşılaşmanın ikinci devresinde de kontra ataklarla sonuca gitmeye çalıştı. Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı’nın ataklarında Sitespor U-12 Futbol Takımı savunması hata yapmadı.



FARK İKİYE ÇIKTI


Sitespor U-12 Futbol Takımı karşılaşmanın 29.dakikasında Eray ile sonuca giderek karşılaşmada skoru 2-0’a getirdi. Farkın ikiye çıkmasının ardından Sitespor U-12 Futbol Takımı rakibi karşısında üçüncü gol mücadelesi verirken Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı ise aradaki skor farkını bire indirme mücadelesi verdi. Skor üstünlüğünü elinde bulunduran Sitespor U-12 Futbol Takımı oyunu istediği gibi yönlendirdi.

FARK AÇIKDI


Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı karşılaşmanın 32.dakikasında Onur Dursun ile pozisyona girdi. Ara pasında Onur Dursun topla istediği gibi buluşamayınca pozisyonunu kaybetti. Sitespor U-12 Futbol Takımı üçüncü golü de Eray ile bularak aradaki skor farkını üçe çıkardı. Farkın üçe çıkmasının ardından Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı oyun disiplininden koptu. Bunu değerlendirmek isteyen Sitespor U-12 Futbol Takımı fark mücadelesi verdi.

SİTESPOR FARKLI KAZANDI


Karşılaşmada son bölümlere Sitespor U-12 Futbol Takımı’nın 3-0’lık üstünlüğü ile girildi. Maçın son bölümlerinde Çerkezköy 1923 Gençlikspor U-12 Futbol Takımı en azından bir gol için ataklar geliştirse de sonuca gidemedi. Sitespor U-12 Futbol Takımı 37.dakikada oyuna ikinci devrede giren Alperen ile sonuca giderek aradaki skor farkını 4’e çıkardı. (4-0) Müsabakanın kalan dakikalarında da etkinliğini sürdüren Sitespor U-12 Futbol Takımı son dakikalarda Alperen ile bir gol daha bularak aradaki skoru 5-0’a getirdi. Müsabakanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca maç Sitespor U-12 Futbol Takımı’nın 5-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

“SİTESPOR BİZE BİR GRURU DAHA YAŞATTI”


Müsabakanın sona ermesinin ardından kupa ve madalya törenine geçildi. Törende şampiyonluk kupasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı takdime ederken madalyaları ise sporcu aileleri ile davetliler takdim edildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Mandalı, Sitespor U-12 Futbol Takımı’nı teknik heyet ve yönetimini başarısı nedeniyle tebrik ederek “Sitespor bugün bize bir mutluluğu daha yaşattı. Grubunu namağlup şampiyon olarak tamamladı” dedi.



“AİLELER STADA GELMELİ”


Ailelerin çocuklarına desteğinin önemine değinerek sözlerini sürdüren Mandalı “Bugün tribünlere baktığımızda ailelerin bulunduğunu görüyoruz. Aileler spora destek çıkarsa tribünlere gelirse küfür ve şiddet başta olmak üzere birçok olumsuzluğun da önüne geçmiş oluyoruz. Ailelerin bu şekilde sporun ve sporcunun yanında olmaya devam etmelerini diliyoruz” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞU KUTLADILAR”


Sitespor U-12 Futbol Takımı’nda forma giyen tüm oyuncuların gelecek yıllarda birçok kulübün A Takımı’nda forma giyeceğine inandığını belirten Mandalı “Sitesporumuz alt yapıya büyük önem veriyor. Bugün olduğu gibi alt yapıya verdiği önemin de karşılığını alıyor. Takımda birbirinden yetenekli bir çok oyuncu forma giyiyor. Bu oyuncuları ilerleyen yıllarda da yeşil sahalarda izleme fırsatı bulacağız.” dedi. Mandalı’nın konuşmasını tamamlaması sonrasında oyuncular davul-zurna eşliğinde doyasıya şampiyonluğu kutladılar.  

Editör: TE Bilisim