Çerkezköy Bakış - 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarıyılında 75. Yıl Ortaokulunda hayırseverlerin desteği ile yazılım ve tasarım atölyesi kuruldu. İlerleyen teknoloji ile yazılımın her geçen gün öneminin daha da arttığı günlerde 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri de bu atölyeye dört elle sarıldı. Öğrenciler, normal derslerinin yanı sıra boş vakitlerinde de öğretmenlerinin de izinlerini alarak burada kendilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmaya başladı. 7. sınıf öğrencileri Egemen Enes Doyran ve Sinan Kaya, bir araya gelerek ilgi duydukları mobil uygulama alanına yöneldi. Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Emre Turan, öğrencilerin bu alandaki eğilimlerine destek oldu.
Uygulama hakkında bilgiler veren Sinan Kaya, “Kafamızda projelerimiz vardı. Böyle bir atölyenin açılması da bizim için ayrıca güzel oldu. Bu alanda bir şeyler yapmak istiyorduk. Hocamızın da önerileri ile örneklerden yola çıkarak böyle bir uygulama oluşturduk. Her gün yeni bir şey ekledik uygulamamıza. Daha da geliştirmeyi düşünüyoruz. Okulumuz hakkındaki tüm bilgilere ulaşılabilecek bir sistem oldu. Velilerimizin, ders programları, e-okul, mebbis, dyned gibi sayfalara da geçiş yapabildiği ve öğrencisi hakkında her bilgiye ulaşabildiği bir platform oluştu. Bunların yanı sıra okulun iletişim bilgileri, son faaliyetleri, gibi birçok bilgi de bu uygulamada yer alıyor.” dedi.

PROFESYONEL UYGULAMA HALİNE GEİTRDİLER

Uygulamanın bir diğer oluşturucusu Egemen Enes Doyran ise uygulamanın şimdiden çok beğeni ile karşılandığını bile getirdi. Doyran, “Mobil uygulama alanı bizim sevdiğimiz bir alandı. Fakat bundan önce pek imkânımız yoktu. Atölyemiz açıldıktan sonra hocalarımızın da desteği ile burada daha fazla zaman geçirip, daha fazla öğrenmeye başladık. Bu alandaki videoları izledik.  Önce bir taslak çıkarttık. Bunu hocalarıma gösterdik. Onların da olurunu aldıktan sonra daha da geliştirdik. Uygulamamızda diğer etkenlerin yanı sıra mesajlaşma kısmı da bulunuyor. Bunu ise bize bir mobil uygulama şirketi hediye etti. Takip ettiğim bir şirketin, açığını buldum. Ve bunu kendilerine ilettim. Onlarda bu durum karşısında mesajlaşma programını ücretsiz olarak hediye ettiler. Uygulamamızı indirdikten sonra üye olmamız gerekiyor. Üye olmadan, tüm panellere erişim sağlayamıyoruz. E - posta doğrulama, şifremi unuttum gibi paneller de uygulamamıza ekledik. Tabiki de kimsenin şifresini göremiyoruz, e posta doğrulama ise önemli bir katkı sağlıyor bize. Mesajlaşma kısmında öğrenciler, okul dışında evde olduğu saatlerce bile öğretmenlerimiz ile buradan kolayca iletişime geçip sorularını sorabiliyor. Şu an Google Play ve Play Store’den uygulamamızı rahatça indirip kullanabilirler. İlerleyen günlerde uygulamamızın Apple Store’de de olması için uğraşacağız. Uygulamayı yapmamızda bize destek olan müdürümüz Alpaslan Çakar, müdür yardımcılarımız ve bölüm öğretmenimiz Emre Turan’a ayrıca teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 90’INI BİREYSEL ÖĞRENME GERÇEKLEŞTİRDİLER”

Öğrencilerini kutladığını belirten Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Emre Turan, “Farklı disiplinleri öğrencilerimize aktarıyoruz. Bunlardan bazıları programlama, tasarım ve üretim, grafik tasarım alanlarında öğrencilere bilgi veriyoruz. Uygulama yaptırıyoruz. Önemli olan husus çocukların tamamen kendi ilgileri doğrultusunda öğrenme gerçekleştirmeleri. Öğrenciler teneffüslerde boş vakitlerde de öğrenmelerini gerçekleştirebiliyorlar. Egemen ve Sinan öğrencilerimiz de yüzde 90’ını bireysel öğrenme gerçekleştirdiler. Öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek bir uygulama gerçekleştirmeleri çok hoşuma gitti.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim