Çerkezköy Bakış - Trafik kazalarının oluşumunda yüzde 36 gibi büyük bir paya sahip olan hız ihlallerinin önlenmesi ve algılanan yakalanma riski duygusunun artırılarak sürücülerin yasal limitlerde araç kullanmaya teşvik edilmesi amacıyla; 24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı “Hız Denetimleri” gerçekleştirildi.
Yapılan denetimlerde; 31 bin 783 araç/sürücü denetlendi, 22 bin 037 hız ihlali tespit edildi. Bu ihlallerden yüzde 61,9’u ihlal yapan araçların durdurulması ve sürücülerinin bilgilendirilmesi suretiyle, yüzde 38,1’i ise araçların tescil plakasına olmak üzere cezaya dönüştürüldü. 313 araç trafikten men edildi, 11 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Toplam 23 bin 719 trafik kural ihlali tespit edildi ve işlem yapıldı. 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarına uymalarını ve gerçekleştirilen bu denetimlerin trafik güvenliğinin sağlanması ile can kayıplarının azaltılmasına yönelik olarak belirlenen aralıklarla sürdürüleceğini bir kez daha hatırlatırız.” ifadelerine yer verildi.
 

Editör: TE Bilisim