Çerkezköy Bakış - Başkan Ersan Karamehmetoğlu, A takımın son durumu, U15 takımı, transferler ve ligin değerlendirmesini yaptı. Geçtiğimiz haftalarda oynanan Kapaklıspor karşılaşmasını da değerlendiren Başkan Karamehmetoğlu, öncelikle Kapaklıspor’la kardeş takım olduklarını ifade etti. Karamehmetoğlu sözlerinin devamında ise; “ Evet, kardeş takımız ama sahanın içinde düdük çaldıktan her takım bizim rakibimiz. Şanssız goller de yedik maçta, genç takım olduğu için demoralize oluyorlar tabi ama ikinci yarıda oyun üstünlüğü daha çok bizdeydi. Santraforumuz sakattı, Ceyhun oynadı orada,  o da gayet iyiydi mücadele etti ama olmadı.” diye söyledi.

“ÇEKİRDEK KARDOMUZU KORUYORUZ”
Başkan Karamehmetoğlu, A takımın hemen hemen geçen seneki kadroyla aynı olduğunu ifade etti. Karametmehoğlu, “ Çekirdek kadromuzu koruyoruz.  Takımda çok fazla bir değişiklik olmadı. 3 tane oyuncumuzu BAL’a gönderdik, altyapıdan 4 genç A takıma kazandırdık bunlar direk oynayabilen oyuncular. Genç bir takımımız var. Hepsine de güveniyoruz, hepsi yetenekli çocuklar. Bizim zaten amaçlarımızdan bir tanesi de bu genç çocukları yetiştirip Türk futboluna kazandırmak.” dedi.

“BİZİM ZAMANIMIZ GELDİ”
Şuan alt sıralarda olmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Karamehmetoğlu, “Yetenekli oyunculardan kurulu genç bir takımız. Her oyuncuya ve teknik ekibe güvenimiz tam. Şuanki hedefimiz ilk 5 içerisinde olmak. Bugüne kadar biraz daha güçlü ekiplerle oynadık ama artık bizim zamanımız geldi. Bu saatten sonra puan kaybına tahammül yok. Hocamız da futbolcularımız da bunun farkında, mücadeleci, koşan, coşkulu bir takımız. Hiçbir maçımızı da kapanalım bir puan da yeter gibi bir düşünceyle oynamadık. Dediğim gibi artık puan kaybına tahammülümüz yok. Artık bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“KADRO HOCANIN İŞİ”
2002 yılından beri başkanlık yaptığını ifa de eden Başkan Karamehmetoğlu, “ 15 senedir kulüp başkanıyım hiçbir zaman hiçbir hocamın kadrosuna karışmadım. Kadro hocanın işi ama kötü gidişte de sorarız. Durum nedir diye.” dedi. Takım içindeki ortama da değinen Karamehmetoğlu, “ Takımımızın içerisinde hiçbir sıkıntı yok. Bizden teknik ekibe, teknik ekipten futbolculara hiçbir sorun yok. Herkes birbiriyle iyi anlaşıyor.Bizde aslan ‘ben’ yok, yönetim futbolcu teknik ekip hep birlikteyiz. Biz her zaman ‘biz’ diyoruz ‘ben’ değil.” diye söyledi.

BÜYÜKŞEHİRDEN DESTEK YOK
Büyükşehirden destek alamadıklarını ifade eden Karamehmetoğlu, “Büyükşehirden destek alamıyoruz. Üyelerimiz, sponsorlar ve yönetimdeki arkadaşlardan destek sağlıyoruz. Bu konuda Kapaklı Belediye Başkanı Sayın İrfan Mandalı’ya da çok teşekkür ederiz desteklerinden dolayı. Kulüplerin yaşaması için yerel yönetimlerin desteği çok önemli.” dedi. Kapaklı’ya bir saha daha gerektiğini belirten Karamehmetoğlu, “ Benim ailelerden ricam çocuklarını spora yönlendirsinler; futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi bu tarz sporlara çocuklarını yönlendirsinler. Kapklı 120 bin nüfusa sahip. Kapaklı da yeni bir kulüp kurulmasına federasyon izin vermiyor. 2. Sahaya ihtiyacımız var. Gençlik ve spor bakanlığı ve belediyenin istişaresi ile bir spor kompleksi yapılmalı. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Hep birlikte bir saha için uğraş vermeliyiz.” diye söyledi.

Başkan Karamehmetoğlu, alt yapı takımının başarısını da değerlenirdi. Karamehmetoğlu, buraya gelen çocuklar bizim de çocuklarımız, en az anne babaları kadar biz de ilgileniyoruz. Okullarıyla, dersleriyle, hastalıklarıyla her şeylerinde elimizden geleni yapıyoruz.

ALTYAPIDAN BÜYÜK BAŞARI
U 15 liginde bu sezonda büyük bir başarı gösteren Kapaklı Sitespor U 15 takımı 8 maçta 75 gol atarak büyük bir dikkat çekti. Gençleri altyapıya 10-11 yaşında almaya başladıklarını ifade eden Başkan Karamehmetoğlu,  “Altyapı takımımız 3-4 senedir birlikte oynayan oyunculardan oluşuyor. Biz 13 yaş grubunda Başakşehir gibi takımları eledik. Şuan ki takımımızda iki oyuncumuzu Fenerbahçe takip ediyor. Altınordu 2 futbolcumuzla temasta büyük ihtimalle transferleri gerçekleşecek. Milli takıma kazandırdığımız oyuncular var. Şimdiye kadar 3 futbolcumuzu önemli kulüplere yolladık. Ersin Yılmaz, Ersin’i, Fenerbahçe, Beşiktaş Galatasaray ve Bursa istedi. En son Galatasaray’la anlaşma sağladık. Şuan orada. Tugay Güner, Altınordu’ya transfer oldu. Yusuf Yazıcıoğlu Bucaspor’a gitti. Bunlar gurur verici şeyler. Daha çok oyuncumuzu Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Bizim amacımız bu.” diye belirtti.

YAZ OKULUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Yaz futbol okulları hakkında da konuşan Başkan Karamehmetoğlu, “ Gençlerimizi yaz okullarına 5 yaşındayken alıyoruz. 11-12 yaşına kadar burada eğitiliyorlar. 300’e yakın oyuncumuz var. Okullarındaki ders programına göre antrenmanlarımızı ayarlıyoruz ve çocuklarla kendi çocuklarımızmış gibi ilgileniyoruz. Çocuklarımızın sporun birçok dalına yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“GEREKİRSE TRANSFER YAPARIZ”
Merak edilen transfer konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Karamehmetoğlu, “Takıma güveniyoruz, hepsi genç ve yetenekli oyuncular. Lig uzun bir maraton, transfer gerekirse hocamızın isteği doğrultusunda araştırmalarımızı yaparız. Şuan için gerek yok gibi gözüküyor.”  ifadelerini kullandı. Takıma yeni katılan Bosna’lı oyuncu Amer Jasic ile ilgili de bilgi veren Karamehmetoğlu, “Amer takıma katıldı. İdmanlara çıkıyor fakat oturma izni bekliyoruz şuan o çıktıktan sonra hocamızın isteği doğrultusunda kadroda da yerini alacak. Şuan tek sorun oturma izni.” diye söyledi.     

Editör: TE Bilisim