Çerkezköy Bakış - Döviz kurundaki artış maalesef fırsatçılığı ve stokçuluğu da ortaya çıkarttı. Birçok ürün raflarda yer almıyor. Olanında fiyatları ateş pahası. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fırsatçılar ve stokçularla ilgili yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

FİYATLARDAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKTİ

Çerkezköy Bakış Gazetesi muhabirleri 11 Eylül tarihinde yaptığı marketteki fiyat araştırmasının aynısını tam 3 ay sonra 11 Aralık günü yine yaptı. Bakış ekibi, yağ, nohut, fasulye, yeşil mercimek, çay, tuz, şeker, salça, zeytin, peynir, çamaşır ve bulaşık deterjanı gibi ürünlerden oluşan 21 kalem temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını karşılaştırdı. Fiyatlardaki artış dikkat çekti.

90 LİRA ARTTI

Yapılan araştırmada eylül ayında alınan 21 kalem ürüne ödenen fiyat aralık ayına 50 ile 90 liraya arasında marketlerdeki markalara göre değişiklik gösterdiği tespit edildi.
YAĞ VE ŞEKER BİRÇOK MARKET YOK
Birçok zincir marketin raflarında ise 5 litrelik ayçiçeği yağı ve şekerin olmadığı gözlendi. Raflarda olan 5 litrelik ayçiçeği yağının fiyatı ise 115 ile 140 TL arasında değişiyor.   

Editör: TE Bilisim