Çerkezköy Bakış - S.S. 61 Nolu Kızılpınar Taşıyıcılar Halk Minibüsleri Kooperatifi’nin olağanüstü kongresi cumartesi günü saat 14:00’da kooperatif binasında düzenlenirken, kongreye dernek üyelerinin yanı sıra Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As da katıldı.
Olağanüstü kongrenin açılış konuşmasında söz alan S.S. 61 Nolu Kızılpınar Taşıyıcılar Halk Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Rişvan, “Kooperatifimizin 2019 ve 2020 yılları ve 24. Olağanüstü genel kurul toplantısını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Sizleri bugüne kadar olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik huzur içerisinde görmek yaptıklarımın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor ve beni fazlasıyla mutlu ediyor. Yapacağımız toplantının hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığına İbrahim Buzkuş, katip üyeliğine ise Mustafa Yerlikaya seçildi. 2019 ve 2020 yılı yönetim kurlu ve denetim kurulu faaliyet raporlarının görüşülmesinin ardından 2019 ve 2020 yılı bilanço, gelir-gider tabloları incelenerek onandı ve yönetim kurulu ve denetim kurulu ibraz edildi. Yeni yönetim ve denetim kurulunun görev sürelerinin 3 yıl olarak belirlenmesinin ardından seçime geçildi.
Seçime tek liste ile giren mevcut başkan Hacı Ali Rişvan yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Medet Toprakçı, Mehmet Şahin, Servet Daşkıran, Özgür Ağgündüz. Denetim kurulunda ise Tayfun Buzkuş ve İsmail Turan yer aldı.
Seçimin ardından üye aidatları, huzur hakları görüşülerek değerlendirildi. Dile ve temennilerin ardından kongre son buldu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN EN ÖNEMLİ İŞARETİDİR”

Kongrenin ardından konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, “Başkanımızı gördüm ve o 21 yıl önceki gibi aynı heyecanı taşıyor. Ben hem onurlandım hem de gururlandım. Bununla beraber örnek bir genel kurul yaşanıyor. Benim temennim bundan sonra yapılacak genel kurullarda aynı düzeyde, aynı huzur içinde yapılması. Gerçekten bu bizim birlik ve beraberliğimizin en önemli işaretidir. Bildiğiniz gibi geçen yıl mart ayından bu yana gerçekten çok sıkıntılı bir sürece girdik. 11 Mart’tan itibaren bütün esnaf arkadaşlarımızda olduğu gibi ulaşım sektöründe de bir takım sıkıntılar yaşandı. Bazen tam kısıtlamalar oldu, bazen ara kısıtlamalar oldu. Bununla beraber biz bunları zaman zaman size ilettik. Ve burada da alınan kararlara uyduğunuz için, özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün yapılan olağan genel kurulun önce üyelerimize, sonra Kızılpınar’a, sonra da Çerkezköy’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim