Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu 5/A sınıf öğrencisi Asya Büyük, Tekirdağ Milletvekili olan ve her fırsatta memleketini ziyaret eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a mektup yazarak, sınıfına akıllı tahta istedi. Mektubu okuyan Şentop, hemen Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gereğinin yapılması için talimat verdi.

AKILI TAHTA TAKILDI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, akıllı tahtayı temin etti ve hemen sınıfa montajını yaptırdı. Sabah sınıfına gelince mektubunun karşılığı olan akıllı tahtayı sınıfında gören Asya Büyük ve arkadaşları çok mutlu oldu.   

ŞENTOP, ASYAYI ARADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un mektubunu okuyarak, kısa sürede isteğini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu belirten Asya Büyük, " 23 Nisan'da birisine mektup yazmak istedim ve sonra yaptığım araştırma ile Tekirdağlı olan Mustafa Şentop amcaya mektup yazmaya karar verdim. Mektubu yazıp gönderdikten sonra Mustafa Şentop bana hediyeler gönderdi. Mektubumu çok beğendiğini söyledi. Ondan sonra ben yine Mustafa Şentop'a bir mektup daha yazdım. Okulumuzda akıllı tahtaların eksik olduğunu belirttim ve kendisinden akıllı tahta istedim. Mustafa Şentop amca dün beni aradı ve akıllı tahtanın geleceğini söyledi. Ben tahtanın bugün geleceğini bilmiyordum. Sabah tahtayı görünce çok sevindim. Akıllı tahtamızın olması bizi çok mutlu etti. Artık derslerimizi daha rahat işleyebileceğiz. Şimdi kendisini okulumuza bekliyoruz ve kendisi ile tanışmayı çok istiyorum.” dedi.

“AKŞAM HEMEN MONTAJI VE KURULUMUNU TAMAMDIK” 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de sabah sınıfa giderek Asya’nın mutluluğuna ortak oldu. Gümüş yaptığı açıklamada, “Asya kızımız TBMM Başkanımız Mustafa Şentop hocamıza bir mektup yazmış 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla. Meclis başkanımızda kendisine hediyeler göndermiş. Asya kızımız meclis başkanımıza yine bir mektup yazarak sınıfına akıllı tahta istemiş. Meclis başkanımız da dün bizi aradı ve böyle bir imkan var mı diye sordu. Bizde imkan olduğunu belirtik kendilerine. Akşam hemen montajı ve kurulumunu tamamdık.” dedi. Akıllı tahtanın öğrencileri çok mutlu ettiği ifade eden Gümüş, mektup yazan öğrenciye ve öğrencinin istediği kırmayan meclis başkanı Mustafa Şentop'a teşekkür etti.

İŞTE O MEKTUP

Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop amca, öncelikle bu güzel hediyelerinizi aldım. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Hiç aklıma gelmezdi mektubumu alıp bana karşılığını yazacağınız. Beni çok ama çok mutlu ettiniz. Size bir önemli konudan bahsetmek istiyorum. Bizim okulumuzda 5/A sınıfımızın akıllı tahtası bulunmamakta. Biz  ve öğretmenlerim çok mağdurluk yaşıyoruz ders işlerken. Bunun için sizden ricam benim ve arkadaşlarımızın sınıfımıza akıllı tahta isteğidir. Bunun için sizden ricam lütfen ama lütfen bu okulumuzdaki sorunun çözülmesini diliyor ve bütün kalbimle istiyorum. Şimdi en büyük hayalim sizinle tanışıp, bu çok değerli hediyeleriniz için o güzel ellerinizden öpüp teşekkür etmek. Canım amcacığım Allaha emanet olun. İnşallah görüşürüz.  

Editör: TE Bilisim