Çetin Group bünyesinde Trakya genelinde servis taşımacılığı yapan şoför esnafına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Temel Eğitimi düzenlendi. Eğitimde konuşan İSG Uzmanı iş kazalarının tamamına yakınının ‘bana bir şey olmaz’ anlayışından meydana geldiğini söyleyerek, alınacak basit tedbirlerle kazaların yüzde 98’inin önlenebildiğini belirtti.

Çerkezköy Bakış -
Servis şoförlerine yönelik eğitimde konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Çaycı, iş kazalarının tamamına yakınının ‘bana bir şey olmaz’ anlayışından meydana geldiğini söyledi.
EĞİTİM DÜZENLENDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün saat 10.00-12.00 saatleri arasında düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ne Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çetin Group Lajistik Müdürü Ufuk Tetik, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Çaycı ile Asiye Şentürk, İş Geliştirme Direktörü Engin Akçeler ile Çetin Group bünyesinde Trakya genelinde servis taşımacılığı yapan şoför esnafı katıldı.
TETİK “İŞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Yoğun bir ilginin gösterilen eğitime saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Programın açılış konuşmasını Çetin Group Lojistik Müdürü Ufuk Tetik yaptı. Eğitime katılanlara teşekkür ederek konuşmasına bağlayan Tetik, eğitim hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. 2014 yılının hedefledikleri doğrultuda geçtiğini belirten Tetik, yeni dönemde de işlerini en iyi şekilde yapmaya devam edeceklerini söyledi. Eğitimin, İş Sağlığı ve Güvenliği yasası çerçevesinde düzenlendiğini hatırlatan Ufuk Tetik, tüm katılımcılara eğitimin faydalı olmasını diledi.



İŞ KAZALARI NEDEN OLUŞUYOR?
Ufuk Tetik’in konuşmasını tamamlamasının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Çaycı, kürsüye geldi. Hangi sektörde faaliyet gösterilirse gösterilsin İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminin zorunlu olduğunu belirten Murat Çaycı, sözü iş kazalarının nedenlerine getirdi. İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ile iş kazalarının minimuma indirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Çaycı “İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’nin temelinde insan öğesi yer alıyor. İnsanın ardından araç, gereç sonra da iş gücü yer alıyor. Bu eğitimlerle, insanın zarar görmemesi, iş gücü kaybının önüne geçilmesi ve araç-gereçlerin korunması amaçlanıyor.”
“BİZE BİRŞEY OLMAZ”
İş kazalarının büyük bir bölümünün ‘Bize bir şey olmaz’ anlayışında kaynaklandığını açıklayan Çaycı, basit bir yaralanma olarak tabir edilen parmak yaralanmasında 8 saat, 475 dakikanın harcandığını kaydetti. Açıklamalarını görsel öğelerle destekleyen Murat Çaycı, şöyle devam etti: “Yapılan araştırmalara göre 100 iş kazasının 88’i insan faktörlü, yüzde 10’u teknik sebeplerden yüzde 2’si ise diğer sebepler olarak adlandırdığımız sel, deprem gibi olaylar kaynaklı meydana geliyor. Yine araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98’i basit tedbirlerle önlenebiliyor. Sadece yüzde 2’lik kısmın önüne geçilemiyor.”
KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ
Çaycı, iş kazalarının nedenlerine göre dağılımı hakkında da bilgi verdi. Yaklaşık 2 saat süren eğitimin ardından katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi sertifikası verildi.  
Editör: TE Bilisim