Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz ile birlikte TESKİ tarafından ilçede yapılan altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

BÖLGEYİ SU TAŞKINLARI KONUSUNDA RAHATLATACAK

TESKİ’nin daha önce gerçekleştirdiği büyük altyapı yatırımları sayesinde eskisi gibi su taşkınlarının meydana gelmediğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ani ve yoğun yağışlarda kentimizin bazı noktalarında su birikintileri oluşuyordu. Fevzipaşa Mahallemizde TESKİ tarafından başlatılan ve tamamlandığında bu bölgeyi su taşkınları konusunda rahatlatacak olan Fevzipaşa Mahallesi Yağmursuyu Şebeke İnşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

YAKLAŞIK 5 BİN METRE YAĞMURSUYU HATTI DÖŞENİYOR

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Proje kapsamında yaklaşık 5 bin metre yağmursuyu döşenecek. Bu yatırım ile yağmursuyu hatları bulunmayan Fevzipaşa ve Gazi Osman Paşa Mahallelerimizde, yağmursuyu şebekesi yapılarak sel baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor” dedi.
Çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve Fevzipaşa ve Gazi Osman Paşa Mahallelerimizde artık su taşkını konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Akay, çalışmalardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü  İbrahim İçöz’e teşekkür etti.
Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz Aralık ayında başlayan ve 1 yıl içinde tamamlanması planlanan Fevzipaşa Mahallesinde devam eden altyapı çalışmalarının Haziran ya da Temmuz ayında bitmesi öngörülüyor.

Editör: TE Bilisim