2013 yılından bu yana evli olan karayel çiftinin üçüz bebekleri Nisa, Nida ve Tuğrul Optimed Hastanesi’nde dünyaya geldi. 8 binde bir ihtimal olan üçüz doğum sonrası bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Çerkezköy Bakış -
Bir tekstil fabrikasında çalışan 29 yaşındaki Asime ve 32 yaşındaki Kadir Karayel çifti, evliliklerinin 4. yılında üçüz bebek sahibi olmanın heyecanını yaşıyor. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için Kadın Hasatlıklaır ve Doğum Uzmanı Op. Dr Fatma Türkan Ayan sezaryen kararı aldı. Bunun üzerine Optimed Hastanesi yönetimi, hastanelerinde ilk defa gerçekleşecek olan üçüz doğum için alarm verdi. Bebeklerin ve annenin sağlıklı bir şekilde operasyondan çıkması için 2 çocuk, 2 kadın doğum, 2 anestezi uzmanı olmak üzere 12 kişilik ekip sezaryene girdi. Yaklaşık 1 saat süren başarılı operasyonun ardından  önceki gün Nisa, Nida ve Tuğrul bebekler 1 kilo 500 gram, 1 kilo 400 gram ve 1 kilo 200 gram olarak 31 haftalıkken dünyaya geldi. Bebekler, erken doğum nedeniyle Yoğun b.akım Ünitesinde küveze alındı.  
 

“ÇOK MUTLUYUZ”

Üçüz bebek sahibi oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Karayel çifti, “Bebekler alt alta girdiği için üçüz olduklarını 5. ayda öğrenebildik. Allaha şükür doktorlarımızın başarılı operasyonu ile bebeklerimiz dünyaya geldi. İnşallah sağlıklı bir şekilde evimizin yolunu tutacağımıza inanıyoruz” dediler.
 

ÇALIŞKAN:İLK ÜÇÜZ DOĞUMUMUZ

Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, Karayel çiftini hastanedeki odalarında ziyaret etti. Çalışkan, hastanelerinde ilk kez üçüz doğum olduğunu ve bebeklerin ve annenin sağlık durumlarını iyi olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.
 

DURUMLARI İYİ

Çocukların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Optimed Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr Medeni Asma, “Çocuklarımız erken doğduğu için akciğer sorunu yaşandı. Hemen ilk müdahaleyi ameliyathanede yaptık. Solunum cihazına bağlamadan basınç destekli burundan oksijen verdik. Şuan iyi gidiyorlar. İki çocuğun oksijen desteğini çektik. Şuan bebeklerden biri oksijen desteği alıyor. Yarın onu da çekeceğiz ve normal beslenmeye başlayacağız. Şuan için sağlık durumları iyi. İnşallah böyle devam edecek.”dedi.
 

AKAY ZİYARET ETTİ

Özel Optimed Hastanesi’nde üçüz bebeklerin dünyaya geldiğini öğrenen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Karayel çiftini hastane odasında ziyaret etti.Çifti tebrik eden Akay,  aileye içende bir bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan 3 adet hoşgeldin bebek paketini hediye eti. Akay, dünyaya gözlerini açan Tuğrul, Nisa ve Nida bebeğe uzun ve sağlıklı bir yaşam diledi.

Editör: TE Bilisim