Çerkezköy Bakış - Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, TSD Çerkezköy Şubesi’ne inceleme ziyaretinde bulundu. Ziyaretinde Engelliler Yaşam Evi hakkında bilgi alan Küçük, izlenimlerini Uşak’ta inşa edilecek bina projesine örnek gösterecek.

ZİYARETTE BULUNDU

Salih Küçük ile beraberindeki heyeti Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Ziyarette Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük ile beraberindeki heyet Engelliler Yaşam Evi’nin tüm birimlerini ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

BİLGİ ALDI

Ziyarette Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük ile beraberindeki heyete bir de engellilerin eğitimiyle ilgili prova sunuldu. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Türkiye Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Milli Okçu Burcu Dağ, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Canan Naciye Yurdseven de ziyaretinde Salih Küçük ile beraberindeki heyete eşlik etti.

BENZERİ UŞAK’TA YAPILACAK

Ziyareti hakkında bilgi veren Salih Küçük, Uşak’ta engellilerin yararına faaliyet gösteren derneklerin ortak kullanımı için bina inşa edileceğini söyleyerek “Bizler de proje öncesinde hayata geçirilmiş uygulamaları ziyaret ederek, fikir ediniyoruz.” Dedi. Çerkezköy Engelliler Yaşam Merkezi’ni oldukça beğendiklerini anlatan Küçük “Buradaki uygulamaları ve ziyaret edeceğimiz diğer merkezlerdeki uygulamaları harmanlayarak bir merkez oluşturacağız. Engelliler yararına faaliyet gösteren dernekler bu merkezde faaliyetlerini yapabilecekler.” Diye konuştu.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bayan zihinsel engellilere yönelik Uşak’ta yatılı merkezi bulunduğunu anlatan Küçük “Yeni merkez erkek zihinsel engellilerin kalabileceği özellikte olacak. Ayrıca şehir dışından Uşak’a gelen engelliler de merkezimizden yararlanabilecek” dedi. Salih Küçük, İstanbul ve Kastamonu’da engellilere yönelik benzer merkezlere inceleme ziyaretinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

ÇETİNKAYA: ENGELLER KALDIRILMALIDIR

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük ile beraberindeki heyetin ziyaretinden mutluluk duyduklarını söyleyerek “Engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak her çalışmayı destekliyoruz bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Engellilerin yaşamındaki tüm engeller kaldırılmalıdır” dedi.
Editör: TE Bilisim