Çerkezköy Bakış- Vali Aziz Yıldırım, Çerkezköy’e gelerek jandarma karakolu inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Vali Yıldrırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İstihkam Tabur Komutanı Murat Erdoğan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Serkan Yörükoğlu, Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş ve askeri erkan eşlik etti.

DAHA GÜVENLİ BİR KIZILPINAR

Vali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığı İstihkam Taburu tarafından yapımına devam edilen karakol inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Tekirdağ’ın en kalabalık mahallesi olan Kızılpınar Mahallesi’nde güvenlik ile ilgili bir sorunun olmadığını, fakat karakol ile beraber daha da güvenli bir yer olacağını ifade eden Vali Yıldırım, inşaatın daha geniş kapsamlı açılışının TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un müsait olduğu bir günde yapılacağını söyledi. Vali Yıldırım, “Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop hocamız hepinizin bildiği gibi seçim sürecinde. Seçimler tamamlandığında inşallah Şentop hocamızda müsait olduğunda birlikte karakolumuzun açılışını yapacağız. Burada sadece çalışmaları inceliyoruz. Şu an gayet güzel gidiyor çalışmalar. Çerkezköy’ümüze bağlı Kızılpınar Mahallemizin nüfusu her geçen yıl daha fazla artıyor. Buraya da bir karakol merkezinin kurulması gerekiyordu. Buranın yapılması konusunda emek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

DUALARLA TEMELİ ATILDI

Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurban kesimi, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duaların ardından Jandarma karakolunun temeli atıldı. Yeri Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen 2 bin 719 metrekare arsa üzerine Jandarma Genel Komutanlığı İstihkam Taburu tarafından yapılacak olan Kızılpınar Jandarma Karakol Komutanlığı Binası, Bodrum + 2 kat şeklinde inşa edilecek.

Editör: TE Bilisim