6661 Sayılı Askerlik Kanunu ile Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişikliğe göre, evlenme olayını bildirme yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyenlere yurt içinde nüfus müdürlüklerince, yurt dışında ise dış temsilciliklerce 50 Lira para cezası, adres değişikliğini bildirme yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyenlere 50 Lira, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara ise bin Lira para cezası kesilecek. 27 Ocak 2016 tarihinden önce verilen idari yaptırım kararları da ilgili vergi dairelerine intikal ettirilecek.

Çerkezköy Bakış -
6661 Sayılı Askerlik Kanunu ile Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Konuyla ilgili Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; kanunun 14’üncü maddesinde değiştirilen 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 68’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre; evlenme olayını bildirme yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyenlere yurt içinde nüfus müdürlüklerince, yurt dışında ise dış temsilciliklerce 50 Lira, (c) bendine göre de adres değişikliğini bildirme yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyenlere 50 Lira, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara ise bin Lira para cezası kesileceği belirtildi.

60 GÜN İÇİNDE YENİLENMELİ


Kanunun yürürlüğe girdiği 27 Ocak 20106 tarihi itibariyle doğum olayını bildirme yükümlülüğünün de olduğunu ifade eden yetkililer “Bu yükümlülüğü belirtilen süre içinde yerine getirmeyenlere, nüfus ve aile cüzdanlarını kaybedenlere, nüfus cüzdanının geçerlilik süresinin son bulmasından itibaren 60 gün içinde bu cüzdanları değiştirmeyen kişilere veya bu durumdaki çocukların veli veya vasilerine idari para cezası uygulanmayacak” dedi.

VERGİ DAİRELERİNE İNTİKAL ETTİRİLECEK


Yurt dışında yabancı makamlar önünde yapılan evlenmelerin 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 24’üncü maddesinde belirtilen süre içinde yurt dışında dış temsilciliklere, yurt içinde ise ilçe nüfus müdürlüklerine bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeyen kişilere yönelik idari para cezası uygulaması ile sürdürüleceğini kaydeden yetkililer “5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca 27 Ocak 2016 tarihinden önce verilen idari yaptırım kararları da ilgili vergi dairelerine intikal ettirilecek” dedi.
Editör: TE Bilisim