Çerkezköy Bakış - MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy Türk Metal Sendikası Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret etti. Ahmet Aydeniz, emekçinin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

“TÜM İŞÇİLER HAKKINI ALMALI”
Ahmet Aydeniz, 15 bine yakın üyesi olan sendikanın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti. Aydeniz, “İşveren Sendikası ile uyuşmazlık olduğunu biliyoruz. Bizler MHP olarak vatandaşlarımızın refahını düşünüyoruz. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını veren Peygamber’in ümmetiyiz. Ekonomiyi bahane ediyor olabilirler ama gün gelir kazandığını paylaşman gerekir. Metal ve Türkiye’deki tüm işçilerin hakkı neyse onu almasını istiyoruz. Türk Metal’in yanındayız” ifadelerini kullandı.

“TEK KURUŞU BİLE MASADA BIRAKMAYACAĞIZ”
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, uyuşmazlığa gittiklerini ve bu konuda da siyasi partilerden destek görmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Koçak, “Biz işçilerimizin tek kuruşunu bile masada bırakmayacağız. Bize bir adım atsınlar bizler on adım atmaya razıyız. Bizler taşın altına elimizi değil bedenimizi koyuyoruz. Tüm fedakarlıkları biz yaptık, işverenleri holding sahibi yaptık. Şimdi kazanma sırası bizde. Aldığımız maaşların yarısı zaten vergiye gidiyor yüzde 27’lere  kadar vergi dilimine giriyoruz. Vergi vermekten tabii ki de kaçmıyoruz ama bunun biraz daha dengelersek daha da iyi olacak. Biz işverenden bizi fabrikaya ortak yapın demiyoruz. Ürettik, kazandırdık şimdi kazanma sırası biz de diyoruz. Kimse kriz bahanesi ile gelmesin. Krizde olan bizleriz, emekçileriz. İstediklerimiz gerçekleşene kadar da eylemlerimiz devam edecek” dedi.
Koçak ayrıca ziyaretlerinden, desteklerinden dolayı MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetimine teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilisim