Çerkezköy Bakış - Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Ramazan ayı nedeniyle toplanan yardımlarla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Kurum şube merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Zümbül,  Çerkezköy ve Kapaklı olmak üzere iki ilçede toplanan fitre ve zekât gelirleri ile ilgili bilgi verdi. İki ilçede 40 günlük bir çalışma yaptıklarını belirten Zümbül, “Yaklaşık 40 günlük çalışma ile iki ilçemizde 67 bin 768 lira gelir sağladık. Çalışmalarımızı ağırlıklı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, muhtarlıklarda, THK’ya şahsi müracaatlar ile ulaşıp katkı sağlayan vatandaşlarımızla ve 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı personeli ile sağladık. Bilindiği üzere THK Çerkezköy Şubesi, Çerkezköy ve Kapaklı ilçesi içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçen yıla oranla genel olarak şube gelirlerimizde yüzde 40 gibi önemli bir artış olmuştur. Çalışmalarımızın Çerkezköy Kaymakamlığımızın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarında büyük bir ilgi gördü aynı zamanda Kapaklı İlçe Kaymakamlığımızın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları mutluluk verecek düzeyde ilgi gördü. 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımız talebi doğrultusunda çalışmalarımıza bizzat katkı sağlamışlardır. Dolayısıyla Çerkezköy maddi katkı olarak 40 bin 636 lira, Kapaklı ilçesi ise 27 bin 132 lira katkıda bulunmuşlardır.” diye konuştu.

KURSLARIMIZ BAŞLIYOR


Toplanan yardımların ardından açılacak olan kurslar hakkında da bilgiler veren Zümbül, “Bu arada THK bu gelirleri toplarken bayramımızı bitirir bitirmez gençlerimizi ve öğrencilerimizi paraşüt ve planör kurslarına katılmak üzere şubemize 22 müracaat yapılarak 12 kişi radyo kontrollü modül uçak Eskişehir İnönü’de ücretsiz kursa katılacak. 8 öğretmen ve diğer 2 öğrencimiz de paraşüt kursuna kayıt yaptırdı. Bu kurs faaliyetlerimiz yılsonuna kadar devam etmektedir. Bu tür etkinlikler kurslara gönderdiğimiz öğretmen ve öğrenciler kurs sonucu havacılığın önemi ve Türk Hava Kurumu’nun ne gibi faaliyetler yaptıklarını yakından takip ederek öğrencilerimize havacılığı ve Türk Hava Kurumu’nun önemini aşılamaktadır. Şube başkanı olarak ben, bu tür faaliyetleri yapmaktan son derece mutluyum. Türk Hava Kurumu’nun yalnızca para toplayan bir kurum olmadığının örneklerini bu tür faaliyetlerini her zaman dile getirmekteyim. Bu tür çalışmaları şube olarak aralıksız gerçekleştirmekteyiz. Çalışmalarımıza Çerkezköy Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdür ve öğretmenleri, sevgili öğrencilerimiz bizlere güç vererek çalışma şevkimizi arttırmaktadırlar. Kapaklı İlçesi Kaymakamımıza İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimize 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımıza ve Muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

NİSANUR BİZİ ÇOK DUYGULANDIRDI


Toplanan yardımların arasında zarftan çıkan mektubun ise kendisini çok duygulandırdığını belirten Zümbül, mektupta yazanları paylaştı. Nisanur Altıntaş,  mektubunda şunları yazdı: “Saygıdeğer Türk Hava Kurumu, sizler sayesinde uçuyoruz. Siz olamasaydınız biz uzun yollarda 2-3 gün boyunca yolculuk ederdik. Ama seninle 6-10 saat ile ulaşabiliriz. Mesela ben Van’a 2 saatte seninle gidiyorum. Bazen araba ile gittiğimde 6 saat sürüyor. Sen bizim hayatımızı kolaylaştırıyorsun. Biz seni yani Türk Hava Kurumu’nu çok seviyoruz. Uçma deyince aklımıza Türk Hava Kurumu geliyor. Sen olmasan çok zorluk çekerdik. İyi ki varsın. Bu yaptıklarından dolayı sana çok teşekkür ediyorum.”

KURBAN DERSİ İHALESİ 10 TEMMUZ’DA


Kurban Bayramı çalışmalarından da kısaca bahseden Zümbül, “Temmuz’un 10’unda da kurban derisi ihalelerimiz var. Bölge olarak Edirne de yapılacak. Komisyonda bende görev aldım. 10 Temmuz da komisyon görevine katılacağım. İhaleden iyi bir fiyat ile çıkabilirsek, deri para edecek ve gelirimiz de bu düzeyde artacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilisim