Çerkezköy Bakış - 2009 seçimlerinde CHP’nin başkan adayı olan ve bir dönemde CHP Çerkezköy ilçe Başkanlığı görevinde bulunan Metin Dönmez, bir süre önce CHP’den Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı. Ani bir kararla aday adaylığından vazgeçen Dönmez, CHP’den şok bir kararla ayrılarak DSP’den Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı oldu. Dönmez’in kendisine ait WhatsApp ‘durum’ hikayesi bölümünden Aşık Mahzuni Şerif’in “Zevzek” isimli türküsü ile yapılan “İt Faik vekile ve İt Vahap’a attım” diye eklenen paylaşım tepki çekmişti.
Dönmez, hem adaylığı hem de yapılan bu paylaşıma açıklık getirmek için DSP Çerkezköy İlçe Başkanlığında, İlçe Başkanı Orhan Ergin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Demokratik Sol Parti’nin çok güzel liderler yetiştirdiğini belirten Dönmez, “Demokratik Sol Parti Genel Merkezi’nin, ilçe ve il başkanımızın oluruyla partinin Çerkezköy ilçe Başkanı adayıyım. Bildiğiniz gibi Demokratik Sol Parti Türkiye’de emeğini emekçinin yanında olmuş, sosyal demokrasiye gönül vermiş, çok güzel liderler yetiştirmiştir. Kara oğlanımız sayın Bülent Ecevit ve Önder Aksakkal’lı Bey, Orhan başkanımız da ilçe başkanı olarak aynı çizgide görevi yürütüyor.” dedi.

“HALKIN BELEDİYE BAŞKANININ KAPISI AÇIK KALIR”

Ardından Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Vahap Akay’ı eleştiren açıklamalarda bulunan Dönmez,  “Çerkezköy 35 yıldan beri yaşıyorum. Çalıştığım resmi kurumlarda başarılara imza attığıma inanıyorum. Sosyal demokratlar adına bir yükseliş yaşadığıma inanıyorum. Çok emek verdiğimi herkes biliyor. Geldiğimiz son süreçte Çerkezköy Belediyesini yöneten kadronun halktan koptuğunu, halkın beklentilerini karşılaşmak yerine, kişisel beklentileri karşıladığını görüyorum. Bu Çerkezköy halkının tepkisini çekiyor. Halkın belediye başkanı makam arabasını arkaya çekerek parmak iziyle bir asansöre binip, inerek oradan çıkamaz. Halkın belediye başkanının kapısı açık kalır. Vatandaşın kullandığı kapıdan girer ve oradan çıkar. En büyük sıkıntılardan biri bu. Sosyal demokrat bir partiden aday oluyorsunuz fakat buna benzer iş yapmıyorsunuz. Kendime bir görev adlettim. Bu yarışta ben de varım. Halkın içinden gelen biri olarak Belediye başkan adayıyım.” ifadelerini kullandı.

“SEVİYESİZ BİR PAYLAŞIM”

WhatsApp durumunda yapılan paylaşım ile ilgili de açıklama yapan Dönmez, “Sabah bir gelişme oldu. 06.15 civarında yakın bir arkadaşımla kahvaltı ediyorduk. Durakları gezmek için dışarı çıkmıştık. Güzel bir türkü yakalamış arkadaşım. Benim sosyal medya hesaplarımı da o kullanıyor, ben pek anlamam. ‘Bir şarkı paylaştım altına da bir yorum yaptım’ dedi. Görünce kaldırmasını istedim tabi. Üzülerek gördüm, silmesini istedim. Seviyesiz bir paylaşım olduğunu ve doğru olmadığını biliyorum. İlgili kişilerden de özür diliyorum.” dedi.

“ÖĞRENİNCE HEMEN İSTİFA ETMESİNİ SÖYLEDİM”

Personel A. Ş. ile ilgili soru üzerine Dönmez, “Eşim kurultay delegeliği görevinde bulunmuş, yönetim kurulu görevinde bulunmuş onurlu bir insandır. Vahap Başkan’a da teşekkür ediyorum bu görevden dolayı ama bu benim dışımda gelişen bir olaydı. Öğrenince hemen istifa etmesini söyledim. Başkanla konuştuk ve bunda bir sorun olmadığını, etik olup olmayacağına da kendisinin karar vereceğini belirtti. Sonra yeniden bir istifa dilekçesi verdik.” diye konuştu.

“METİN DÖNMEZ OY BÖLMEYE ÇIKMADI”

Oy bölmek için değil herkesin beklentilerini karşılamak adına aday olduğunu ifade eden Dönmez, “20 Şubat itibariyle meclisimiz oluştuktan sonra. Bana da şu an bir akın var meclis üyeliği konusunda. Demokratik Sol Parti’nin, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye’de yakaladığı başarıyı yeniden yakalayacaktır. Metin Dönmez oy bölmeye çıkmadı, herkesin beklentilerini karşılamak adına, talep olduğu için, şu anki yöneticilerin bu talepleri karşılayamayacağı için aday oldu. Demokratik Sol Parti bayrağını Çerkezköy’e çekeceğiz. Bu aşamada da Çerkezköy’e hizmet etmek, benimle birlikte hareket etmek isteyen çok arkadaşımız benimle irtibata geçti. Sahneye gururla çıkaracağım insanlardan oluşacak meclisim. 2009’daki projelerim noter onaylıydı. Onlardan 5 -6 tanesini CHP Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi yaptı. Tabi daha da iyi yapmanın sonu yoktur. Daha da iyisini yapacağız. Daha da yaşanılabilir bir kent için hazırlıkları yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“KENDİ FİKRİDİR”

Başkan Akay’ın HDP ile ittifak düşündüğü iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusuna Dönmez, “Her belediye başkan adayı kendinden sorumludur. Ben hangi siyasi partinin adayının hangi partilerle ittifak yapacağı konusunda bir fikir beyan edemem. Kendi fikridir. Bizde bazı çalışmalar tercihler yapacağız. Bu tercihlerimizde halkımızın refahını düşüneceğiz.” cevabı verdi

“BAŞKAN YARDIMCILIĞI TEKLİF ETTİ”

Vahap Akay ile aday adaylığı döneminde bir görüşmeniz oldu. Bu görüşmede neler konuşuldu? Sorusuna; Akay’ın kendisine ‘önceki dönem yanlış yaptık’ dediğini de ifade ederek başlayan Dönmez, “Ben CHP’den aday adayı oldum. Çerkezköy’de bir hizmet eksikliği gördüm ve daha iyi yaparım dedim. Vahap Akay ile görüşmemiz oldu. Burada Akay bana, ‘abi ben çalışıyorum, projelerim var, gel bizim yanımızda ol, başkan yardımcısı ol. Bu dönem birlikte olalım. Önceki dönem yanlış yaptık. Aksi takdirde ben Çerkezköy’ü bırakmam, gider bir partiden aday olurum’ dedi. Ben de kendisine biz sana sahip çıktık. Sosyal demokratlar olarak bir güç birliği ile bu bayrağı buraya diktik. Sen diyorsun ki ben aday olmazsam başka partiden aday olurum. Kendisi yaptığı basın açıklamasında da dile getirdi. Ben adayım dedi, CHP’nin adayıyım demedi. Bu ne demek yine ben adayım demek. Şimdi bende bu yarışta varım diyorum. Şimdi bana diyorlar ki, sen bize seçim mi kaybettireceksin. Peki ne olacak diye sorduğumda kendisine ‘bölüneceğiz gideceğiz’ dedi. Bende Ankara ile irtibata geçerek çekildiğimi bildirdim. Ben adayım, o aday biz burayı kaybedersek ne olacak? Maalesef insanların bana gelen tepkileri çok olumsuz yönde. Bu yönetimi buraya sen getirdin. Bu yanlışı düzelteceksin dediler. Bende bu yanlışı düzeltmek için Demokratik Sol Parti’den aday oldum. Biz vatandaşlarımızla birlikte DSP’nin bayrağını Çerkezköy’de hep beraber dalgalandıracağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim