Çerkezköy Bakış - Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, İstasyon Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Programa Cumhur İttifakı AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, meclis üyesi adayları ve vatandaşlar katıldı.

“BİZ İNANIYORUZ Kİ BU İŞ TAMAM”

Havanın soğuk olmasına rağmen kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Bu serin havada yüreğimizi ısıtan böyle bir kalabalığa hitap etmekten gurur duyuyorum. Milliyetçi Hareket Partisi bu yıl 50. yılını kutladı. Bu zamana kadar oynanan tüm oyunları bertaraf edip bu günlere geldi. 15 Temmuz’dan sonra Yenikapı’dan sonra oluşan ruh ile oluşmuş bir ittifak var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bilge liderimiz Devlet Bahçeli, kol kola girdiler, Türkiye’yi lider ülke konumuna getirmek için yola koyuldular. Bizler de onların dava arkadaşları olarak 16 Nisan referandumu ile başlayan birliktelikte kol kola yürüyoruz. Oyunları bozuyoruz. İnşallah 31 Mart akşamında da bunu zaferle taçlandıracağız. Mestan Özcan başkanımızı Büyükşehire; Süleyman Kozuva başkanımızı da Çerkezköy’e başkan yapacağız. Bugün İstasyon Mahallesi bizi bekledi, bu kalabalığı oluşturdu biz inanıyoruz ki bu iş tamam. Cumhur İttifakı bir seçim birlikteliği değildir. Cumhurbaşkanımızın tabiriyle pazara kadar değil, mezara kadar. Cumhurbaşkanımız ve sayın Devlet Bahçeli oyunları bozuyorlar. Eminiz ki İstasyon Mahallesi de oyunları bozacak. Girilmeyen çamur, çukur, çakıl dolu ara sokaklarının hesabını 31 Mart’ta soracaklar. Bizler bu ittifakı kurmayacaktık da ne yapacaktık? Ezan okunurken ıslıklayanlarla mı ittifak olacaktık? 15 Temmuz gecesi sabahlara kadar sala okuyup bu milletin birlik, beraberliğini sağlayan hocalarımızla, mikrofonu açık unutup dalga geçenlerle mi ittifak olacaktık? Bu ittifakı eleştirenlere cevabı Allah’a şükür bu akşam İstasyon Mahallesi veriyor. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

“BEN ARTIK BUNA YANCI BAŞKAN DEMEYE BAŞLAYACAĞIM”

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay’ın kendi yaptığı bir projesi olmadığını iddia eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “Ben her konuşmam da bahsediyorum. 5 yılda maalesef Çerkezköy’e hiçbir şey yapılmadı. Bu bütçeler ile yapılan şeyler bana göre hiçbir şey. Değerli başkanlarımız burada Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bunlar bütçeyi çarçur ettiler. Bizim başkanlarımız etmeyecek ve inşallah önümüzdeki 5 yılda 20 yıllık hizmet yapacaklar. CHP’li başkan çıkıp okul yaptım, Çerkezköy’ü selden kurtardım diyor. Devletin yaptığı yatırımları sahipleniyor. Çerkezköy’de devletimiz ve hayırseverlerin yatırımıyla ciddi okul yatırımları yapılıyor. Hayırseverlerimizden ve devletimizden Allah bin kere razı olsun. Sen, devletin, hayırseverlerin ve Büyükşehirin yaptığı 1-2 projeye yancılık yapmayı bırak, sen ne yaptın onu anlat. Ben artık buna yancı başkan demeye başlayacağım. Yancılık yapıyor, çünkü kendi yaptığı bir şey yok. 118 tane yeşil alan yaptım diyor. Vallahi ben dolaşıyorum, dolaşıyorum o noktaları bulamıyorum. Kızılpınar’da da sordum parka, bahçe bir şey yapıldı mı diye? Hayır diye cevap verdiler. Ne diyor bu CHP’li başkan ‘herkesin başkanıyım.’ Ey, başkan ‘herkesin başkanı’yım diyorsun. Bu ülkede 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi oldu. 15 Temmuz gecesi neredeydin? Bunun cevabını ver. Soruyorum, soruyorum, soruyorum maalesef cevap yok. Bizler sizlerle birlikte hep beraber nöbet tuttuk. Bu başkan gelmedi, gelmediği yetmezmiş gibi bir bardak suyu vermeyi de çok gördü. Sen herkesin başkanı olamazsın. Sizlerin desteği ile 10 gün sonra biz onu emekli edeceğiz. Sadece onu değil Büyükşehir’in başında da 74 yaşında bir başkan var onu da emekli edeceğiz. Bu da yetmez bir de onların başında bir genel müdür var. Her seçimi kaybediyor. Ne ile yapıştıysa o koltuğa gitmek bilmiyor. Hep beraber onu da emekli etmeye var mısınız?” ifadelerini kullandı.

CAMİ SÖZÜ

Kök’ün ardından kürsüye gelen Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, konuşmasına başlamadan önce kalabalık içerisinde bulunan bir vatandaş, eğer seçilirse cami yapılması için yer sözü istedi. Kozuva ise ‘O bizim işimiz rahat olun.’ diyerek söz verdi.

“ÇERKEZKÖY’DE DEĞİŞİM ÇOKTAN BAŞLADI”

İstasyon Mahallesi’nin her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Kozuva, “İstasyon Mahallesi, yağmur, çamur demeden hep bizim yanımızda oldu. Biz de 31 Mart’tan sonra sizin yanınızda olacağımıza söz veriyoruz. Bu söz, AK Parti sözüdür. Bu söz Kozuva sözüdür. Daha geçen gün Tekirdağ’da reisimizle birlikteydik. 1 Nisan’dan itibaren devletin tüm imkanlarını burada görmeye hazır olun. Şimdiden hayırlı olsun. Bu vesile ile sizlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. El ele, gönül gönüle, herkesin yüzünün güldüğü bir Çerkezköy için var mısınız? Kimsenin iş ve aş sorunu yaşamadığı bir İstasyon hayalimiz var. Esnafı ile çarşısıyla mutlu bir İstasyon’a hazır mısınız? TIR’ların yolları kapatmadığı, her geçişinde evlerin sallanmadığı bir İstasyon’a var mısınız? 31 Mart’a kısa bir süre kaldı ama Çerkezköy’de değişim çoktan başladı. 31 Mart’ta İstasyon’da sandıkları patlatacağız. Allah’ın izni ile mahcup olmayacağız, sizleri de mahcup etmeyeceğiz.” diye konuştu.
Konuşması sırasında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’ı da yanına davet eden Kozuva, en çok yatırımı alan ilçe olmak istediklerini belirtti. Özcan ise söz verdi. Çerkezköy’ün Türkiye’nin en pahalı suyunu içtiğini iddia eden Kozuva, “Biz o göreve geldiğimizde Mestan başkanımla birlikte su fiyatını yüzde 50 indiriyoruz.” dedi.  Özcan ise, bir evde şehit, gazi var ise farklı bir indirim yapacaklarını dile getirdi. Özcan ayrıca yatalak hasta olan evlerde de ayrı bir indirim uygulanacağını ifade etti.

“BÖYLE BİR EGO BEN KİMSEDE GÖRMEDİM”

Akay’ın yüksek bir egoya sahip olduğunu iddia eden Kozuva, “Belediyede bir tadilat yapıldı. Biz yapsak 3’te 1’i fiyatına yapardık. Orası yapılırken kendine özel bir asansör yapıldı. Sadece kendi makam odasına çıkan özel bir asansör. Böyle bir ego ben kimsede görmedim. Neden? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Kendine özel hiçbir şey yapamazsın. Bu arkadaşımız 5 senede günü kurtarmaktan başka bir şey yapmadı. Geldiğimiz gün 15-20 günün hesabını yapacağız. Bu soğuk havada bu güzel insanlar burada Allah izin verirse biz Çerkezköy’ü bugünden aldık. Ama dediğimiz gibi yüksek oranla almak zorundayız. Sayın Mestan başkanın yanına gittiğimizde, Ankara’ya gittiğimizde bizim ortalamamız yüksek en fazla yatırımı istiyoruz dememiz lazım.” şeklinde konuştu.

“BU PARA NEREDEN GELİYOR?”

Açıklamalarında Akay’ı eleştirmeyi sürdüren Kozuva, “Sen Çerkezköy’ün sokaklarını bilmezsin’ diyor bana. Sen kısa pantolonla dolaşırken ben Çerkezköy’de kamyonla çakıl çekiyordum. Bu sokakları çok iyi bilirim. ‘Sen sadece ve sadece para kazanmayı bilirsin’ dedi. Ben para kazanıyorum harcıyorum. Bu arkadaşımız 5 sene önce kimin parasıyla, nasıl seçimlere girdi? Onun bunun, arkadaşının parasıyla seçimlere girdi. Bu arkadaşımız, ayda 10-12 bin TL maaş aldı. 5 senede toplam 700-800 bin TL gibi bir para aldı. Şu an harcadığı para aldığı maaşın 5 katına yakın. Peki soruyorum, bu para nereden geliyor? Benim paramın hesabını yapacağına bu harcadığı paranın hesabını versin. Tepedeki parkın 4 milyon TL  faturası var. Parkın maliyeti 800 bin TL. Hesaplar çok iyi bir şekilde verilir.” dedi.
Kozuva, konuşmasının ardından projelerini tanıttı.

Editör: TE Bilisim