Çerkezköy Bakış - Aralarında Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de bulunduğu ve Fransa, İtalya, Portugal, Finlandiya, Moldova, Romanya’da bulunan moda okullarının yer aldığı “Fashion Face Mask" adlı e Twinning projesi ile moda tasarım alanı öğrencileri işbirliği yaparak maske tasarımları yaptı.  

ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Meryem Öztaş tarafından yürütülen proje kapsamında tasarlanan ürünler eTwinning platformunda sergilendi.

YURTDIŞINA GİTME FIRSATI YAKLADILAR

Pandemi dönemiyle hayatımıza giren maskeyi farklı stillerle tasarlayarak öğrencilerin moda tasarım becerilerini arttırmak ve Avrupa’da bulunan moda okulları arasında ortak bir network oluşturmak amacıyla düzenlenen proje kapsamında Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yurt dışına gitme fırsatı yakaladı.

YABANCI DİL BECERİLERİNİ DE GELİŞTİRECEKLER

Proje hakkında bilgi veren Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Meryem Öztaş, “Projede amaç pandemi dönemiyle hayatımıza giren maskeyi farklı stillerle tasarlayarak öğrencilerin moda tasarım becerilerini arttırmak ve Avrupa bulunan moda okulları arasında ortak bir network oluşturmaktır. 14 ortak/ 7 Avrupa ülkesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Fashion Face Mask” projesi ile öğrencilerimiz Avrupa ülkelerinde kendileriyle aynı branşta eğitim gören akranlarıyla işbirliği yapıp doğadaki her türlü canlı ve nesneden esinlenerek maskeler tasarlamışlardır. Proje sürecinde ortakların çalışmaları hakkında beyin fırtınası yaptığı zoom toplantıları gerçekleştirilmiş olup web 2 araçları ile öğrencilerin projeye ilgisi ölçülüp sonraki adımdaki etkinlikler bu verilere göre planlanmıştır. Proje sonunda tüm ortakların ürünlerinin sergilendiği final ürünü sanal sergi hazırlanmış olup sosyal medyada da çalışmaların sergilenmesiyle projenin yaygınlaştırılması sağlanmıştır. Projemizin dili İngilizce olup, projemiz ile öğrencilerimiz tasarım becerilerini arttırırken yabancı dil becerilerini de geliştireceklerdir. Final ürünü olan sanal sergi  https://app.emaze.com/@AOTQRQWZL/fashion-face-mask-project adresinden veya  https://www.instagram.com/fashion_face_mask_project/?igshid=YmMyMTA2M2Y= instagram hesabından gezilebilir.” dedi.

E TWİNNİNG PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİ BAŞLANGIÇLARA VESİLE OLMAKTADIR

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu da yaptığı açıklamada, “Okulumuz e Twinning projelerinde çok aktif. Özellikle bu projemizde moda alanımız için yurtdışına açılma fırsatı yakaladık. Bu projede tanıştığımız Fransız Paris’teki zincir moda okulu  “Lycee Michael Fashion School” ile işbirliğimizi Erasmus’a taşıyarak Tekirdağ İl Konsorsiyumu’na kabul edilen Erasmus projemiz kapsamında 2022 Kasım ayında Paris’e 2 haftalık öğrenci hareketliliği gerçekleştireceğiz. Bu anlamda e Twinning projeleri okulumuz için çok önemli başlangıçlara vesile olmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilisim