Mekan türü, düğün konsepti, menü seçenekleri, paket çeşitleri gibi kriterler, şehirdeki mekanları incelerken farklı fiyatlarla karşılaşmanıza neden olur. Nasıl mı? Dilerseniz biraz daha detaya inelim:

İzmir’de oteller, tarihi mekanlar, restoranlar, düğün salonları gibi birçok mekan türü mevcut. Her tarz ve bütçe için uygun seçenekler, şehirde mevcut. Eğer gösterişli bir düğün istiyorsanız tarihi mekan, otel gibi ihtişamlı alanları tercih edebilirsiniz. Bu tarz görkemli alanlarda fiyatların daha butik mekanlara kıyasla daha yüksek olduğunu belirtelim.

İzmir’de evlenecek çiftlerin en çok tercih ettiği mekan seçeneklerinden olan kır ve kumsal alanlarında ise fiyatlar, bu mekanlara göre daha uygun. Daha uygun fiyatlı seçenekler için arayıştaysanız düğün salonları, restoranlar, kulüpler ve davet alanları gibi daha uygun fiyatlı mekanları seçenekleriniz arasına alabilirsiniz.

Seçeceğiniz menü türüne göre de farklı fiyatlandırmalarla karşılaşabileceğinizi de belirtelim. Bu noktada bilmeniz gereken, kokteyl menülerin yemekli olanlara göre daha uygun fiyatlı olduğudur. Eğer yemekli bir düğün yapacaksanız bu konuyla ilgili de bir ipucu verelim: Yemekli menülerde ise ana yemekteki et seçiminden içeceklerin alkollü ya da alkolsüz olması gibi kriterlere göre farklı fiyat seçenekleri söz konusu olabiliyor.

İzmir’de düğün yapılan yerler, çiftlerin düğün için ihtiyaç duyacağı ürün ve hizmetleri paketler halinde çiftlere sunuluyor. Birçok mekan benzer kalemleri içeren, temel hizmetlerin yer aldığı standart paketler hazırlıyor. Bu standart paketlerin içeriğinde ikramlıklar, menü tadımı, temel süslemeler, hazırlık odası gibi ürün ve hizmetler bulunuyor. Bazı mekanlarda daha geniş içeriğe sahip farklı paketlerin de yer aldığını da ekleyelim.

Firmalar, farklı ürün ve hizmetlerin de içinde bulunduğu daha geniş içerikli paket seçenekleri de sunabiliyor. Bu paketlerde bulunan ek kalemler ise genellikle ses, ışık, müzik, DJ/orkestra ve anlaşmalı çözüm ortaklarından alınan organizasyon, fotoğraf ve video gibi hizmetler oluyor. Pakete dahil edilen ürün ve hizmetler arttıkça fiyatların yükseldiğini de eklemeden geçmeyelim.

Şehirdeki düğün mekanlarını bu bilgiler ışığında inceleyerek size en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Düğün.com’da https://dugun.com  şehirdeki tüm düğün yerlerini, bir arada inceleyebilirsiniz.
 

İzmir’de Düğün Yeri Arayan Çiftlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

İzmir’de düğün yapılan mekanlarla görüşmeye başladınız diyelim. Öncelikle davetli sayınızı belirlemeli ve kapasitesi bu sayıya uygun olan mekanlarla görüşmelisiniz. Ayrıca organizasyonu davetlilerinizin çoğunun uygun olacağı bir günde yapmaya özen göstermelisiniz.

Hafta içi gündüz saatleri gibi zamanlar, birçok kişinin çalışıyor olması halinde, katılımın düşük olmasına neden olur. Hafta sonları ya da hafta içi akşam saatleri bu tip organizasyonlar için en ideal zamanlardır. Buna göre bir tarih belirledikten sonra şehirdeki düğün mekanlarının uygunluğunu kontrol edebilirsiniz.

Düğün organizasyonunuz için tarihinizi belirledikten sonra mekanlarla vakit kaybetmeden iletişime geçmenizde de fayda var. Özellikle bahar aylarında bu organizasyonların yoğunlaştığını göz önünde bulundurarak mekan seçiminizi son dakikaya bırakmamalısınız. Çünkü şehirdeki mekanların istediğiniz tarihte uygun olup olmadıklarını öğrenmeniz, planlama yapmanız açısından daha iyi olur.

Mekan araştırması yaparken yalnızca alandan yararlanmanız değil, sundukları ekstra hizmetler de seçiminizde etkili olabilir. Örneğin; mekanın anlaşmalı organizasyon ya da fotoğraf ekibi olup olmadığını sormalısınız. Çünkü A'dan Z'ye tüm organizasyonla sizin yerinize ilgilenen bir ekip olması, işinizi kolaylaştıracak, bu güzel anları ölümsüzleştirmek için profesyonel hizmet almanız eşsiz karelere sahip olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca görüştüğünüz mekanlara dışarıdan bir organizasyon firması, fotoğrafçı ya da müzik ekibi getirip getiremeyeceğinizi de sormanızda fayda var.

Düğün giriş ve ilk dans şarkılarınızı da önceden belirlemenizde fayda var. Ancak seçiminizi yapmakta zorlanıyorsanız, şehirdeki mekanların profesyonellerinden yardım alabilirsiniz. Organizasyonda DJ ile çalışacaksanız, düğün tarihinden önce görüşüp repertuvarını öğrenmenizde fayda var. Birlikte giriş ve ilk dans müziğinizi belirleyebilir, DJ'in playlistinde istemediğiniz tarzda müzikler varsa bu listeyi revize edebilirsiniz.

Seçtiğiniz mekan, giyimde de tercihlerinizi etkileyecektir. Aynı şekilde aksesuarlarınız ve ayakkabılarınız için de bu durum geçerli. Örneğin; doğayla iç içe bir kır alanında düğün yapmak istiyorsanız, mekanın zemini ayakkabı seçiminizde önemli bir etken olur. Bu gibi mekanlarda çok ince topukları olan bir ayakkabıyla yürümeniz zorlaşabilir. Kalın topuklu bir ayakkabı giymeniz daha uygun olacaktır.

Düğün mekanı seçimine ilişkin detayları artık biliyorsunuz. Bu bilgiler ışığında mekanları keşfetmek için tek tek gezmenize gerek yok. Birbirinden şık İzmir düğün mekanlarına https://dugun.com/dugun-mekanlari/izmir ulaşabilir, firmaların hizmetlerine göz atabilir ve dilerseniz kısa bir sürede istediğiniz kadar mekandan fiyat teklifi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim