Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili yaşanan sorunlara değindi.

“ÇERKEZKÖY ESNAFIMIZA ÖYLE BİR YERİ KAZANDIRMAK ZORUNDAYIZ”

Zümbül, “Küçük Sanayi Sitesi konusu Çerkezköy’ün en büyük kanayan yaralarından bir tanesi. Çerkezköy her yıl 15-20 bin kişi göç alıyor. Trakya’nın parlayan yıldızı, sanayi kentiyiz ama maalesef ki şu an Küçük Sanayi Sitemiz yok. Onunla ilgili yer araştırıyoruz. Kısmet olursa onu da başarırız. Bütün Çerkezköy esnafımıza öyle bir yeri kazandırmak zorundayız. Bu bizim en büyük yapmamız gereken işlerden birisi. Bunun içinde Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz hepsi Çerkezköy’e bunu kazandırmak için mücadele etmeli diye düşünüyorum. Esnafın en büyük dilinde olan konu bu. Küçük Sanayi Sitesi yani bir yer olsun ama neresi olursa elverişli bir yer olsun diye bakıyoruz.” dedi.

“ÇEVRE YOLUNU KULLANIP İSTANBUL’DA İŞLERİNİ YAPTIRIYOR”

“Çerkezköy’ümüzü diğer ilçelere ezdirmek istemiyoruz” diyen Zümbül, “Bina altlarında vatandaş da rahatsız oluyor, esnafımızda. Esnafımız buralarda düzgün işini yapamıyor ve bugün biz Çerkezköy’ümüzü diğer ilçelere ezdirmek istemiyoruz. Müşteriler Silivri’ye, Çorlu’ya gidiyor ama bizim oto sanayimiz her işi yapabiliyor. Fakat iş yerlerimiz elverişli olmadığı için fabrikalardakilerden bir çoğu Çerkezköy’ün içine bile girmeden çevre yolunu kullanıp İstanbul’da işlerini yaptırıyor. Bu sefer bizim esnafımız burada ezilmiş oluyor. Biz bunu bir an önce neresi olursa elimizden geleni yapacağız. Sesimizi kurumlara duyuracağız. Bizim güzergahımız Kırklareli’nden hatta Bulgaristan’dan başlıyor, Kars’a kadar devam eden güzergahımız var. Çevre yolunda binlerce araç veya insan Çerkezköy’ümüze girmeden çıkıyor. Beyaz yaka dediğimiz insanlar Çerkezköy’ü kullanmıyor. Dışından giriş çıkış yapıyor ve bu da bizim esnafımıza faydası olmuyor.” Bu sorunların çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
 

Editör: TE Bilisim