Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Bayırbucak Türkmenleri’nin acısını kendi acıları olarak gördüklerini söyleyerek “Derhal harekete geçilmeli, uluslararası diploması sağlanmalı, gerekirse sınırlar aşılmalı ve müdahale edilmelidir. Allah (c.c) akıtılan kanlarla kırmızıya boyanan Türkmen Dağı Güllerine yardım etsin” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Suriye sınırı içerisindeki Bayırbucak Türkmenleri karşı yapılan saldırıları kınayarak, devletin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
“HAİN SALDIRILAR DÜZENLENİYOR”
Çerkezköy Ülkü Ocakları Yönetimi adına yazılı bir açıklama yapan Tuncay Aktuğ şu ifadelere yer verdi: “Ecdadımızın yadigarı yaşadıkları topraklarda varlık mücadelesi veren kardeşlerimize Rusya, Suriye ve İran destekli saldırılar kahpece, alçakça artarak devam etmektedir. Bu bağlamda bilindiği üzere son günlerde Suriye sınırlarında yer alan Bayırbucak Türkmenlerine karşı hain saldırı yapılmaktadır.
“ÖZ KARDEŞLERİMİZ KATLEDİLİYOR”
Öz kardeşlerimiz acımasız şekilde yaşlı, genç çocuk denilmeden hedef alınarak katledilmektedir. Birçok Türkmen kardeşimiz şehit edilmektedir. Çerkezköy Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın acılarını kalbimizin en derin yerinde hissediyor ve dertlerini derdimiz sayıyoruz. Bu vahşete dünya sessiz kalmaktadır. Bu zulme tabiî ki sessiz kalmayacak var gücümüzle yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Şu anda bu vahşetten kaçıp Türkiye sınırına dayanan kardeşlerimize gerekli ihtiyaçları için bölgedeki ülkü ocaklarımız büyük çaba sarf etmektedir. Fakat bu vahşete dünya sessiz kalmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti kayıplardadır.
“DÜNYA SESSİZ KALIYOR”
Onlar Ermeni değil, onlar Yezidi değil, onlar PKK’lı değil; bu yüzden mi sessiz kalınmaktadır? Bütün etnik kökenli saldırılarda ayağa kalkanlar Türkmenler için neredeler? Bu ırkçılıktan ve Türk düşmanlığından başka bir şey değildir. Dünya bu vahşete sessiz kalırken bu vahşetin yapıldığı Türkmenler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sorumluluğundadır. Bu sorumluluk ise Türk devletini yönetenler tarafından benimsenmemektedir.
“CİĞERİMİZ PARÇALANIYOR”
Buradan Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlere sesleniyoruz; Kobani’de ölen teröristler için yanıp tutuştunuz, sınır kapılarını açtınız. Fransızlar için kınama yayınladınız. Dün ise Türkmen kardeşlerimiz için kınama yayınladınız. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler için Kobani’deki teröristler Türkmenlerden daha değerli, Fransızlar ise aynı değerdedir. 300 km ötedeki Türkmenlere sahip çıkamıyor. Sizler Türk devletini yönetiyorsunuz. Türkmenlere karşı yapılan vahşete karşı bu yaklaşımınız bizlerin ciğerini parçalamaktadır. Buradaki en büyük vebal sizlerin omzundadır.
“DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ”
Rusya 5000 km’den gelip Esad’ı savunuyor, Amerika 10000 km öteden gelip Kürtleri koruyor, Türkiye Cumhuriyeti devleti ise 300 km ötedeki Türkmenlere sahip çıkamıyor. Bu ülkemiz için bir zuldür. Derhal harekete geçilmeli, uluslararası diploması sağlanmalı, gerekirse sınırlar aşılmalı ve müdahale edilmelidir. Allah (c.c) akıtılan kanlarla kırmızıya boyanan Türkmen Dağı Güllerine yardım etsin. Allah (c.c) bu vahşeti yaşatanları Kahhar sıfatıyla kahhar etsin.” 
Editör: TE Bilisim