Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji’nin geleneksel kış konseri büyük beğeni topladı. Öğrenciler solo ve koro performanslarıyla dinleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattılar.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ‘Bir Kış Konseri’ programı önceki akşam gerçekleştirildi.

KONSER DÜZENLENDİ


Saat 19.00’da Özel Gülerçin Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen ‘Bir Kış Konseri’ programına Özel Gülerçin Koleji Kurucusu Bülent Gülerçin, Özel Gülerçin Koleji Ortaokul-Lise Müdürü Ömer Kürklü, Özel Gülerçin Koleji İlkokul Müdürü Tuğba Zenginal, okul öğretmenleri ve veliler katıldı.

“FARKLIYIZ”


Konser öncesi bir konuşma yapan Özel Gülerçin Koleji Ortaokul-Lise Müdürü Ömer Kürklü, Gülerçin Koleji olarak akademik başarılara olduğu kadar sosyal etkinliklere de önem verdiklerini söyleyerek “Bu akşam öğrencilerimizin sosyal yöndeki çalışmalarının sonucunu göreceksiniz. Münazara, kulüp çalışmaları, konferans, panel gibi etkinliklerle öğrencilerimizi eşya ile ilişkilendirmeyi hedefliyoruz. Eğitim sistemimiz öğrencilerimizi eşya ile ilişkilendirme, bedeninin eşya üzerindeki davranışı üzerinde sürdürülüyor. Ezbere dayalı eğitim yerine öğrencilerimize öğrenmeyi öğretiyoruz. Aynı teste dayalı eğitim yerine daha çok ders kitabı okuyarak kalıcı öğrenmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“BİR KÜLTÜR OLUŞTURDUK”


Özel Gülerçin eğitim ailesi olarak bir kültür oluşturduklarını kaydeden Okul Müdürü Kürklü “Öğrencilerimizin farklığını görüyoruz, çevremizden geri bildirimler alıyoruz. Bizler en değerlileriniz çocuklarınızı en iyi şekilde, her yönüyle vatanına, ülkesine faydalı birer birey olarak yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu mücadelenin sonunda bizlere ‘teşekkür etmeniz’ tarif edilmez bir mutluluk olacaktır.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER SAHNE ALDI


Özel Gülerçin Koleji Ortaokul-Lise Müdürü Ömer Kürklü’nün konuşması sonrasında konsere geçildi. Gülben Kıyıcıoğlu’nun sanat yönetmenliğinde ilk olarak sahneye Ümmügül Ünlü çıktı. Ümmügül Ünlü, Aşk isimli eseri seslendirdi. Sonrasında İrem Gezer ‘Şu Güzele Tutuldum’ isimli eserli okudu. Dinleyenlerin beğeniyle takip ettiği konsere Elif Azra Kum’un solo piyano performansı ile devam edildi. Elif Azra Kum piyanoda Pavanne-Labamba’yı başarıyla icra etti. Sonrasında İlayda Başaran ‘Nayino’, Asya Altay ise ‘Gelevera Deresi’ni okudu. Ömer Akın Oflazca’nın solo piyano performansı sonrasında Begüm Altıntaş ‘Anlasana’ isimli eseri seslendirdi. Begüm Altıntaş’a gitarda Semih Kahraman, kemanda Gülben Kıycıoğlu, piyanoda ise Kaan Akbulut eşlik etti. Arjin Özceylan ‘Sözlerimi Geri Alamam’, Bengisu Bozkaya ‘Hayat Sevince Güzel’, Yeşim Koluaçık ‘İçin İçin Yanıyor’ isimli eseri seslendirdi. Defne Nadirler, solo piyanoda ‘Für-Elise’yi icra ederken, Piraye Yıldırım ‘İyi Düşün Taşın’, Aybüke Gözler ‘Sen Gidince Bak Neler Oldu’ isimli eseri seslendirdi.

30 ESER SUNDULDU


Yaklaşık 2 saat süren konserde dinleyicilerin beğenisi toplam 30 eser sunuldu. Okul öğrencilerinden İlkem Eylül Uygun piyano eşliğinde ‘Progresso Bach Minuet Arabesca’, Eylül Sevim ‘Spanish Canallero’, Serkan Tolga Çangal ‘March’ eserini dinleyenlerin beğenisine sundu. Yağmur Görgülü Mavi Boncuk, Sıla Karabaş-Bilge Dündar Ece-Nur Sürmeli ‘Caddelerde Rüzgar’ isimli eseri seslendirdi. Piyanoda Eylül Sevim, Gitarda Deniz Atlıtürk, Kemanda Sude Tezeroğulları ile Taner Yiğit esere eşlik etti. Nil Canbaş ‘Kız Çocuğu’, Ecem Soyer ‘Benimle Oynar Mısın?’, Serkan Tolga Çangal ‘Hekimoğlu’ isimli eseri seslendirdi. Serkan Tolga Çangal’a piyanoda Kaan Akbulut, Bağlamada Ece Nisa Karaca eşlik etti.

KORO PERFORMANSLA SON BULDU


Konserde ayrıca Yasemin Kasnak ‘Gitme’, Şevval Yılmaz ‘Odam Kireç Tutmuyor’, Senanur Göksu ‘Ayletme Beni’ isimli türküyü seslendirdi. Zeynep Tan-Vahdettin Tan ‘Fikrimin İnce Gülü’ Mahmut Demirtaş ‘Şimdi Uzaklardasın Gönül Hicranla Dolar’ isimli eseri seslendirdi. Konser, Ortaokul Gençlik Korosu’nun ‘Ağlama Değmez Hayat’, ‘Ağam Adanalı’, ‘Bahça Duvarından Aştım Geldim’ ile ‘Nar Tanesi’ isimli eseri seslendirmesinin ardından tamamlandı. Öğrencilerin performansı büyük alkış aldı.
Editör: TE Bilisim