Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazi ünvanı ve mareşallik rütbesinin verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü Kapaklı’da düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Jandarma Asb. Üçvş. Selman Erberk, 19 Eylül’ün, Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı gün olduğunu vurguladı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da 19 Eylül Gaziler Gününün aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu kaydetti.

“TÜRK KAHRAMANLIĞININ TAÇLANDIĞI GÜNDÜR”

Önceki gün saat 11.30’da Kapaklı Belediye Meydanında düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Çelen sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Asb. Üçvş. Selman Erberk yaptı. Erberk, 19 Eylül’ün, Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı gün olduğunu vurguladı.

“ANADOLU HALKININ ÖLÜM KALIM SAVAŞIDIR”

22 gün süren Sakarya Meydan Muharebesi’nde Türk ordusunun Yunan ordusuna tarihin en büyük yenilgisini yaşatarak kaçmaya mecbur ettiğini kaydeden Erberk “Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm-kalım savaşıdır. Bu mücadele kaybedilseydi,
Türkiye Cumhuriyeti hayal olacaktı” dedi.

ŞANLI TÜRK TARİHİ HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAMALI

Anadolu’nun, hiçbir zaman muktedir olmayan milletlere vatan olmadığını vurgulayan Erberk, Türk Milletinin, yaklaşık bin yıldır güç ve kudretiyle Anadolu’yu kendine ebedi vatan yaptığını,  Türk’ü Anadolu’dan koparmanın söz konusu dahi olamayacağını kaydetti. Şanlı Türk tarihinin hiçbir zaman unutulmaması, şehit ve gazilerin her zaman hatırlanması gerektiğini söyleyen Erberk, şehit ve gazinin Türk toplumunun ortak değeri olduğunu kaydetti.

CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da 19 Eylül Gaziler Gününün aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu kaydetti. Gaziler ve şehitlerin, Cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu vurgulayan Yarlıgan, “Unutmayınız ki Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu güzel vatan için canımızı vermeye hazırız” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Gaziler Günü programına Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Adem Sekmen, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim