İnönü Mahallesi’ndeki belediye hissesinin satışının görüşüldüğü maddeye AK Partili meclis üyeleri tepki gösterirken, oy çokluğu ile bu maddenin kabul edilmesinin ardından Mandalı, “Burayı ben yönetiyorum ve meclisi kapatıyorum” diyerek salondan hızla ayrıldı.

Çerkezköy Bakış - Kapaklı Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Salonunda İrfan Mandalı başkanlığında toplandı. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu. Gündem maddelerinin okunmasının ardından maddelerin görüşülmesine geçildi.
 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Gündemin üçüncü maddesinde 2016 yılı gelir-gider kesin hesaplarının müzakere edilerek karara bağlanması konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Bir diğer gündem maddesi olan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Bahçelievler Mahallesi, 1408 ada 19 nolu parselde bulunan tamamı 292 metrekare arsada bulunan iki metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusu, yine Bahçelievler Mahallesi 543 ada 17 nolu parselde bulunan tamamı 630,13 metrekare arsada bulunan 15,16 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusu da komisyona havale edildi.
 

ORTALIK KARIŞTI, SESLER YÜKSELDİ

Gündemin 7. Maddesindeki yine belediye hissesinin bulunduğu İnönü Mahallesi 935 ada, 4nolu parselde bulunan tamamı 257 metrekare arsadaki 121 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılmasının görüşüldü. Bu sırada AK Partili Meclis üyesi Akın Yılmaz, belediyenin hissesi olan 121 metrekarelik alanın hissedarına verilmesine karşı çıktı. Yılmaz, “Orası 5 kat imarlı ve küçülme şansı yok. Belediyemiz oradan ciddi manada gelir elde edebilir. En az 2 ya da 3 milyon TL kar edilebilecek alanı vermeyelim.” dedi.


 

MANDALI: AKIN UZATMA!

Bunun üzerine Başkan İrfan Mandalı,  Yılmaz’a ‘Akın uzatma’ diye çıkışırken, Mandalı’ya AK Partili meclis üyesi Metin Kanat ve diğer partililer de tepki gösterdi. Kanat, “Biz burada meclis üyesiyiz ve sizin bize lafı uzatma demeye hakkınız yok’ diyerek Mandalı’yı eleştirdi.
 

“YERİN DEĞERİ BU DEĞİL”

Metin Kanat, Akın Yılmaz’ın söylediklerine katıldığını ve 121 metrekarelik hissenin belediye tarafından daha iyi bir şekilde değerlendirilebileceğini kaydetti. Kanat bu söylemlerin ardından, belediye yetkilileri TBMM tarafından alınan “Belediye ve Valilik ile şüyulu olan müstakil inşaat yapmaya müsait bulunan imar parsellerinde, belediye veya valilikler hisselerini parselin diğer hissedarlarına bedel takdiri suretiyle satmaya, ilgililer satın almaktan imtina ederse, şüyuunun izalesi suretiyle yetkilidir” kararını hatırlattı.
 

MECLİSİ TERK ETTİ

Tartışmalar arasında madde oy çokluğu ile kabul edildi. CHP’li Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Erkan, kararın TBMM tarafından alındığını ve usulünce hissenin hissedarına satılmasını onayladıklarını söyledi. Bunun üzerine Metin Kanat itirazlarını sürdürdü. Masaların yumruklanmasına varan tartışmaların yaşanmasının ardından, 8 ve 9. Gündem maddeleri görüşülmeden Başkan Mandalı, “Burayı ben yönetiyorum ve meclisi kapatıyorum” diyerek salonu terk etti. Mandalı’nın bu kararına AK Partililer sert tepki gösterdi.
 

PEŞKEŞ ÇEKEMEZSİN

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı ve Meclis üyesi Salih Bezgin, yaşananlara sosyal medya hesabından “Öyle eleştiriler artınca kaçamazsın Mandalı. Meclis salonunu terk edemezsin. Belediyenin malını peşkeş çekemezsin” diyerek tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim