Yurda altın madalyayla döndü Yurda altın madalyayla döndü

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nca sorumluluk bölgesinde “Göçmen Kaçakçılığı” ile mücadele kapsamında; göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adli mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Bu kapsamda; Edirne il genelinde son 1 hafta içerisinde içerisinde göçmen kaçakçılığına organizatörlük yapan şahısların yakalanmasına yönelik olarak Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat, TEM, Kaçakçılık, JASAT,  Asayiş ve Komando timlerince hava destekli müşterek devam eden faaliyetler neticesinde 25 organizatör şahıs, göçmen kaçakçılığında kullandıkları 22 araç ile 1090 göçmen yakalandı.

Düzensiz göçmenler ülkelerine iade edilmek üzere yapılan işlemlerin ardından İl Göç İdaresine teslim edildi. Şüpheli 25 organizatör şahıs işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilirken, göçmen kaçakçılığında kullandıkları araçlar yediemin otoparkına teslim edildi. 

Kaynak: Tuba TURHAN