Tekirdağ Süper Amatör Lig temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor 21. Hafta karşılaşmasında deplasmanda karşılaştığı Çorlu Kültür Sultanköyspor’u zorlanmadan geçti. Gürer (2), Bahadır, Ziya ve Salih’in golleriyle sahadan 5-1 galip ayrılan temsilcimiz haftayı 3 puanla kapatmasını bildi.

Çerkezköy Bakış -
1911 Çerkezköyspor Çorlu deplasmanından farklı skorla döndü.

DEPLASMANA ÇIKTI


Süper Amatör Ligin 21. Haftasında deplasmanda Çorlu Kültür Sultanköyspor’a konuk olan 1911 Çerkezköyspor sahaya Emre, Hakan, İsmail, Tolga, Kadir, Tuna, Ziya, Gençağa, Oğuz Kaptan, Gürer ve Salih 11’i ile sahaya çıktı. Çorlu Belediye Şehir Stadı’nda önceki gün oynanan karşılaşma saat 13.00’da başladı. Fırat Emre Kırdar’ın yönettiği karşılaşmada Sezer Mutlu ile Ümit Malak yardımcı hakem olarak görev yaptı.

ETKİLİ BAŞLADI

Mücadelenin başlama vuruşu ile topu ayağında tutan ve etkili taraf olan 1911 Çerkezköyspor karşılaşmanın ilk dakikalarında kanatlardan etkili olmaya başladı. Oğuz ve Ziya ile kanatları iyi kullanan temsilcimiz rakibi karşısında pozisyon arayan taraf oldu. İleri uçta Gürer ve Salih ile etkili olmayan temsilcimiz yakaladığı pozisyonları skora çeviremedi.



ÜST ÜSTE GELDİ

Rakibini abluka altına alan ve yarı sahada baskılı oynayan taraf olan 1911 Çerkezköyspor dakikalar 13’ü gösterdiğinde golü buldu. Sol kanattan Ziya’nın getirdiği topta Gürer buluştu. Genç futbolcunun düzgün vuruşu Çorlu Kültür Sultanköyspor ağlarına gitti. (0-1) Öne geçen ve baskını eksiltmeyen taraf olan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor golün ardından pozisyon üretmeye devam etti. Mücadelenin 24. dakikasında gelişen atakta topla buluşan Salih İzmir’in sert ve düzgün şutu ikinci kez Çorlu ekibinin filelerini havalandırdı. Üst üste bulunan gollerle 2-0 öne geçen temsilcimiz ataklarını kesmedi.

ZİYA ATTI 3 OLDU

Maçın temposunu düşürmeyen ve farkı açma isteği olan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor, dakikalar 32’yi gösterdiğinde atağa kalktı. Gelişen atakta ceza alanında topla buluşan Ziya meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve aradaki farkı 3’e çıkardı.

İLK YARI FARKLI KAPANDI

Mücadelenin ilk yarısının son çeyreğinde oyunu rölantiye alan ve geri yaslanan 1911 Çerkezköyspor, kalesinde pozisyon vermedi. İlk yarının kalan son dakikalarında başka gol olmayınca devre 3-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA ETKİLİ OLDU

İkinci yarının başlamasıyla beraber oyuna Bahadır dahil oldu.  İkinci yarı da ilk yarıda olduğu gibi etkili başlayan ekip temsilcimiz oldu. Rakip yarı alanda çok adamla hücum yapan temsilcimiz rakibine kontra atak fırsatı verirken, Çorlu ekibi ikinci yarının henüz başında net bir fırsattan yararlanamadı.

BOL POZİSYON YAŞANDI

İkinci yarının ilk bölümlerinde etkili olan sonrasında oyunun kontrolünü misafir ekibine veren Çorlu Kültür Sultanköyspor temsilcimiz kalesinde bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. Temsilcimiz dakikalar 54’ü gösterdiğinde Gürer ve Bahadır ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Tuna’nın ön libero olarak başladığı maçta genç oyuncu orta alanda dik duran isimlerden oldu. Orta alanda gelişen ataklarda takımı hazırlayan olan isim Tuna dakika 65’te Gürer’e verdiği pasta Gürer net fırsatı değerlendiremedi.

BAHADIR 4’LEDİ

İkinci yarı oyuna dahil olan Bahadır dakika 70’te gelişen atakta takımının 4. golünü atan isim oldu. Genç oyuncu ceza alanı ön çizgisinde buluştuğu topla sert şut çıkardı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu.



CEVAP GELDİ

4’ncü golün ardından rakip kaleye yüklenen temsilcimi savunmasında boşluklar verdi. Gelişen Çorlu Kültür Sultanköyspor kontra atağında topla buluşan Özgür takımının maçtaki tek golünü kaydetti. (1-4)

SON SÖZ GENÇ GÜRER’DEN

Mücadelenin son golü ise dakika 86’da Gürer’den geldi. Orta alanda kazanılan topla atağa kalkan temsilcimizde Bahadır’ın pasıyla topla buluşan genç golcü Gürer kendisinin iki takımının ise 5’nci golünü kaydetti.

ÜÇ PUANLA TAMAMLADI

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca temsilcimiz ligin ilk yarısında 5-0 kazandığı Çorlu Kültür Sultanköyspor maçını deplasmanda da 5 golle kazanarak haftayı 3 puan kapattı.
Editör: TE Bilisim