Çerkezköy Bakış- Özel İrmet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, operasyonların Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Bilge tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanımız Doç. Dr. Ali Bilge tarafından sağ el 2. parmak amputasyonu olan hastamız Turgay Kaya’ya "Cilt Flebi Ameliyatı ve Flep Alanı Kapatılması", bir diğer hastamız Volkan Demir’e sağ el 5. parmakta "Tetik Parmak" teşhisi ile hasta cerrahisi ve hastamız Mehmet Erhan Baran’a sağ el “Karpal Tünel Sendromu” cerrahisi operasyonları yapıldı. Üç hastamıza da Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanımız Dr. Fatih AKTAŞ tarafından "İnfraklavikuler Sinir Bloğu" uygulaması yapıldı. Hastalarımız genel anestezi olmadan ameliyatlarını tamamladılar.”
Açıklamada, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanımız Dr. Fatih Aktaş’ın değerlendirmelerine de yer verildi. Aktaş, “Rejyonel bloklarla hastalarımızın ameliyat sonrası ağrı kesici ihtiyacı olmamakla birlikte daha kısa sürede yemek yiyebilmekte, genel anesteziye bağlı sorunları minimuma indirmekte, ameliyat sonrası dönemde hızlıca ayağa kalkıp yürüyebilmekte ve fizik tedaviye başladıklarında daha rahat uyum sağlamaktadırlar. Ayrıca genel anestezinin çok riskli olduğu tüm hastalarda rejyonel bloklarla risksiz bir şekilde hastalarımız birçok ameliyatlarını olabilmektedir.” dedi.

Editör: TE Bilisim