Çerkezköy Bakış  - Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, kurum müdürleri, okul müdürleri, rehber öğretmenler katıldı.

“TEMEL AMAÇ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE”

Çalıştay, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak’ın açılış konuşması ile başladı. Palak yaptığı konuşmada çalıştayın temel amacının bağımlılıkla mücadele kapsamında sorun ve çözüm önerilerinin tartışılması, katılımcıların tecrübe ve bilgilerini paylaşması, ülkede yürütülen çalışmaların kamuoyuna aktarılması olduğunu ifade ederek, “Bu çalıştay ülke genelini kapsayacak şekilde belli standart çalışma ve palana uygun olarak yürütülecektir. Burada katılımcılardan bağımlılıkla mücadele çalışmalarına katkı sunacak, yenilik getirecek uygulamaları paylaşacak görüş ve önerileri ‘ben olsaydım’ etiketiyle toplantı sonrası çıktıya dönüştürecek, ildeki çalışmalarda değerlendirmek üzere rapor hazırlanacaktır. İlimizin nihai çalışmasından sonra bölge toplantıları yapılacak, bölge toplantılarında da bunlar değerlendirildikten sonra bağımlılıkla mücadele şurasında ve uluslar arası kuruluşlarda da sunulmak üzere rapor hazırlanacaktır. İlçemizde Sayın Kaymakamımızın başkanlığında bağımlılıkla mücadele koordinasyon kurulu toplantıları belli periyotlarla yapılmaktadır. Burada bütün kuruluşlar görüşlerini, yaptıkları çalışmaları bildirmektedir.” dedi. 

BİLGİ VERİLDİ

Palak’ın konuşmasının ardından Çerkezköy İlçe sağlık Müdürlüğü’nde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Özgür Özerdoğan ve Psikolog Leyla Akdoğan bağımlıkla mücadele konularında teknik bilgiler ile ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

“HEP BİRLİKTE BUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Çalıştay’da bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Bütün arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde yerine getirerek, bu mücadeleyi en iyi şekilde ortaya koyuyoruz. Bu mücadele İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve devletimizin tamamının en önceliğine aldığı konulardan bir tanesi. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorunu bütün dünyanın sorunu. Bütün dünyanın en birinci sorunlarından bir tanesi ki bizim ülkemizde de maalesef çok ciddi bir sorun. Devlet olarak da millet olarak da mücadele etmenin yol ve yöntemlerini sürekli geliştiriyoruz. Bizler de ilçelerimizde devletimizin bize yol göstericiliğinde kurum ve kuruluşlar olarak en iyi şekilde görevimizi yaparak gençlerimizin, insanlarımızın bu madde bağımlılığı illetine düşmemesi için hep birlikte gayret gösteriyoruz. Bugün çalıştayımızı kamu kurum ve kuruluşlarının siz değerli arkadaşlarımızla gerçekleştiriyoruz. Yarın da okul aile birliklerimiz yine sivil toplum kuruluşu başkanlarımız yani ilçemizin paydaşı dediğimiz dinamikler ile çalıştayımızı gerçekleştirip buradan çıkan önerileri sonuç olarak derleyip biz de buradan ilimize, ilimiz de Sağlık Bakanlığımıza gönderecekler. İnşallah verimli bir çalıştay gerçekleştirmiş oluruz. Burada bulunan büyük bir çoğunluğumuzun evladı vardır. Hepimizin evladını maalesef uyuşturucu tacirleri çeşitli sebeplerle bu tuzağa düşürebiliyorlar. Bizler mücadele noktasında en iyi şekilde mücadele edeceğiz. O yüzden çok ama çok çok ciddiye almamız gereken bir konu. Hepimizin çok sıkı bir şekilde mücadele etmesi gereken bir alanla uğraşıyoruz. Burada gerek adliyemiz gerek emniyetimiz, jandarmamız, belediyemiz bizler nice olaylarla karşılaşıyoruz. En öncelikli iki konu varsa biri madde ve uyuşturucu ile mücadele olarak kendime belirledim. Kaymakamların ilçede yüzlerce görevi var ama bunların içinde önceliğimize aldığımız uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele. Hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz” dedi.
 Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından, bağımlılıkla mücadele konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim