Çerkezköy Bakış - 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen 2.gün etkinliklerine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nair ve Yusuf Hayri, Eğitim BİR-SEN Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ile binlerce Çerkezköylü katıldı.
 

BELGESEL GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı tarafından dualar edildi. Ardından Cumhurbaşkanlığı 15 Temmuz Belgeseli, 15 Temmuz’da yaşananlarla ilgili slayt gösterimi ve Anadolu Ajansı belgesel gösterimi ile etkinlik devam etti.


 

KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Mimar Sinan, Fatih, Osmanlı, Kuba ve Fevzipaşa Camii imamları tarafından Kur’an-ı Kerim’in okunması, ilahi ve kasideler ile program devam etti.
 

“DARBE VURMAK İSTEYENLERE DARBE VURDUK”

Ardından konuşmalara geçildi. Cumhuriyet Meydanını dolduran kalabalığı selamlayarak konuşmasına başlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “1 yıl önce Reisimiz, dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 27 gün boyunca meydanları doldurduk ve bu meydanlarda hep birlikte tek yürek olduk. Milli iradeye darbe vuranlara karşı durduk, darbe vurmak isteyenlere darbe vurduk. Vatanın dört bir yanında olduğu gibi biz de Çerkezköy’ümüz de hep birlikte nöbetler tuttuk. Sizlerle bu milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Hamd olsun aynı coşku ve dik duruşta bu yıl bugün yine aynı meydanlardayız.” dedi.
 

“SADECE ÜLKEMİZ İÇİN DEĞİL GÖNÜL COĞRAFYAMIZ İÇİN DİRİ OLACAĞIZ”

Bir dahaki yıllarda da meydanları birlik beraberlik içerisinde dolduracaklarını ifade eden Öğe “Planları vardı dediler planları ayaklarına dolandı. Rabbim bu tür felaketleri bir daha bize rastlatmasın.  FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı hep beraber dik duracağız. Bu aziz vatanın bir parçası olmak sadece kimlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan ibaret değil.  Bizim coğrafyamız 783 bin 562 kilometre kare olsa da gönül coğrafyamız çok daha büyük. Ülkemizde bu tür terör kalkışması olduğunda inanın Bosna’da, Lübnan’da, Mısır’da, Türkmenistan’da,  Özbekistan’da ne kadar ecdadımızın hükmettiği topraklar varsa işte onların yüreklerinde bir acı oluyorsa onlarda bu vatanın birer sevdalısıdır. Bu vatanın başına geldiği zaman yüreğinde en ufak bir acı varsa o bizim gönüldaş yol arkadaşımızdır. Onlar bizim için dua ediyorlar. Çerkezköy düşerse, İstanbul, Ankara düşerse, Türkiye düşerse dünyadaki mazlum ülkelerin tümü düşer. Sadece ülkemiz için değil gönül coğrafyamız için bir, diri ve iri olacağız.” diye konuştu.


 

TEŞEKKÜR ETTİ

Şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar dileyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ Emeği geçen emniyet mensubu ve basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Nöbetlere katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür hain darbe girişimlerine karşı durmak için, birlik beraberlik olmak için,
tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet için hep bir ve diri olacağız. Kimse bizi yıldıramaz. Allah sizlerden razı olsun, birlik beraberliğimizi daim etsin.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 

ÇERKEZKÖY’E YARAŞIR NÖBETLER OLDU

15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy’e yaraşır bir şekilde demokrasi nöbetlerinin tutulduğunu belirterek “Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerimiz oldu. Şehitliği ziyaret ettik, şehitlerimiz için mevlit okutuldu ve ikramlar oldu. Çeşitli spor faaliyetleri ve fotoğraf sergileri oldu. 15 Temmuz akşamı da coşkulu bir şekilde Milli Birlik Yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. 15 Temmuz programına katılan Tekirdağ Valimiz Mehmet Ceylan sizlere hitap etti. Bu etkinliklerde görev alan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere şükranlarımı arz ediyorum Allah sizlerden razı olsun. Önümüzdeki yıl da inşallah daha renkli etkinlikle düzenleyeceğimizi umuyorum.” dedi. Konuşmalar ve çalınan marşların ardından etkinlikler saat 24.00’da sona erdi.

Editör: TE Bilisim