Kumrunun Çerkezköy’de bu kadar sevilmesinin nedenini sorduğumuz Altınova işin sırrını “Safinaz Fast Food Çerkezköy’deki diğer fast foodlardan zengin menüsüyle ve dekoruyla ayrılıyor. Nedeni ise işletme sahibi İzmirli Mesut Altınova’nın Ege esintili mutfağı” diyerek açıkladı.

Safinaz Fast Food nedir, ne zaman Çerkezköy’de açıldı?
Safinaz Fast Food İzmir’de 80’e yakın şubesi olan bir marka. Güneydoğu Anadolu bölgemizde de şubeleri olan Safinaz Fast Food Ege bölgesinde çok yaygın. Geniş bir mutfağa sahip olan Safinaz Fast Food 2016 yılının Ocak ayında 125 metrekarelik yerinde 9 kişi ile Atatürk Caddesi üzerinde Çerkezköylülere hizmet vermeye başladı.
Çerkezköy’e gelirken tereddütleriniz oldu mu?
Çerkezköy’e gelirken büyük oranda tereddütler yaşadık. Ama geldiğimizde bu sorunları çok kısa sürede aştık. İnsanlar bizleri bekliyormuş, çok büyük ilgi gösterdiler. Hem kendimizi hem de ürünlerimizi Çerkezköylülere sevdirdik.
Safinaz deyince akla kumru geliyor, nedir kumru?
Safinaz Fast Food kumru ile ön plana çıkıyor. Kumru İzmir’e has bir lezzet. EXPO yarışlarında en çok göze çarpan ve 98 puan alarak fast food olarak en beğenilen ürün. Kumru sucuk, salam, kaşar peyniri, domatese ketçap ve mayonezin eklenmesiyle hazırlanmış sandviç olarak tüketime sunulur. Kumrunun müşterinin önüne gelmeden önce 3 saat geri hizmeti var. Kullandığımız sucuk, salam, kaşar peyniri özel olarak kendi araçlarımızda İzmir’den geliyor.


Safinaz ismi nereden geliyor?
Safinaz ismi İzmir’de Safinaz Fast Food’u ilk açan kişi tarafından bulunmuş. İsim konusuna kafayı yoran kişi televizyonda çizgi filmleriyle büyüdüğümüz Safinaz karakterinin ismi olsun istemiş. Çevremizde baktığımızda yabancı isimlerin çok fazla olduğunu ve yerel bir isimle Türkiye genelinde büyümeye karar vermiş ve istikrarlı bir şekilde büyüyor şu anda.
Müşteri potansiyeli nasıl?
İzmir’de yüzde 90 oranında öğrencilere hizmet verirken Çerkezköy’de her kesimden insana hizmet veriyoruz. Aileler, öğrenciler, fabrikada çalışan insanlar olmak üzere her kesim müşteriye hizmet ediyoruz. Kumrunun yanı sıra porsiyon köfte, porsiyon şnitzel, ayvalık tostu çeşitlerimiz de çok tüketiliyor.
Başka şube açma fikriniz var mı?
Tekirdağ isim hakkını biz aldık. Trakya’da 2-3 şube daha açma düşüncemiz var.
Başarınızın sebebini neye bağlıyorsunuz?
Çerkezköy’de kendimizi ve ürünlerimizi çok sevdirdik. Kumrunun bu kadar sevilmesi, işimizin sırrı Safinaz Fast Food’un Çerkezköy’deki diğer fast foodlardan zengin menüsüyle ve dekoruyla ayrılması. Nedeni ise işletme sahibi İzmirli Mesut Altınova’nın Ege esintili mutfağı.

Editör: TE Bilisim