MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MYK Üyeleri Murat Turna ve Koray Önsel, Tekirdağ İl Başkanlığını ziyaret etti. Ortaca köyündeki çayır tırtılı zararlısı ile mücadele hakkında MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundular.

İl Başkanlığı ziyaretinden sonra MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, MHP MYK Üyeleri Murat Turna, Koray Önsel, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel ve Kamu-Sen İl Başkanı Fatih Soytürk ile birlikte Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.

Heyet daha sonra Trakya'da binlerce dekar alanda ekili ayçiçeği tarlaları çayır tırtılı istilasına uğrayan Süleymanpaşa Ortaca mahallesi ile Hayrabolu Çene mahallelerinde ki vatandaşları ziyaret ederek dertlerini dinledi.

“EK OLARAK DRONELER BÖLGEYE GELMEYE DEVAM EDİYOR”

Erdem, yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı ve MHP teşkilatları olarak Trakya bölgesinde ayçiçek tarlalarını istila eden çayır tırtılına karşı mücadele başlattık. Özellikle Trakya bölgesinde Kavaklı beldesinde tırtıl istilası zirve yapmış durumda. Durumdan haberimiz olduğu an Tarım ve Orman Bakanlığıyla irtibata geçip duruma el attık çiftçilerimizin üreticilerimizin her daim yanındayız. Çayır tırtılı ayçiçeği tanelerini ve yapraklarını yiyerek ürüne zarar veriyor. Durum böyle olunca en etkili çözüm havadan dronelarla yapılan mücadele oluyor. Köylerimizde havadan müdahale konusunda ekipman eksiklerinin olduğu konusunda bizlere bilgiler ulaştı.  MHP olarak durumun ciddiyetinin farkındayız ve ayçiçeği tarlalarında görülen çayır tırtılı ile mücadele bitene kadar teşkilatlarımızla birlikle kontrollerine devam edeceğiz. Trakya Bölgesi ülkemizin Avrupa kıtasında olan tarımsal açıdan oldukça verimli arazilere sahip. Ayçiçek denilince akıllara ilk olarak Trakya bölgemiz geliyor. Marmara ve Trakya bölgesi ayçiçeğinin yoğun olarak yetiştirildiği bu nedenle fabrikaların kurulması açısından da tercih nedeni olmasından dolayı ülke ekonomisine ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Türkiye’de kış ayında yağışlar güzel geçti. Mücadelemiz sonrası tarlalarımız hasar görmeden bu yılda verimin iyi olacağını düşünüyoruz. Kavaklı beldesinde dronelarla ilaçlama dün başladı ve tüm hızıyla devam ediyor.  Ek olarak droneler bölgeye gelmeye devam ediyor. Çevre köylerden de tırtıl konusunda ihbarlar geliyor bölgenin tümüne teşkilatlarımızla beraber yetişmeye çalışıyoruz. Değerli halkımızla beraber bir olup bu sorundan da inşallah Allah’ın izniyle kurtulacağımıza inancımız tam. Ülkemizde üretilen bitkisel yağların yüzde 50’si ayçiçeğinden elde ediliyor. Bölgedeki çiftçilerimizden aldığımız bilgilere göre bundan tam 44 yıl önce yine ayçiçeği tarlaları tırtıl istilasına maruz kalmış. Şimdi yerinde ve zamanında müdahale devam ettiği sürece diğer ekili olan arazilere ve mısırlara tırtılların geçmesini ve zarar vermelerini önleyeceğiz. İklim ve toprak açısından birçok ürün yetiştirmeye müsait tüm zorluklara rağmen üretimi bırakmayan Türkiye ekonomisine  yağlı tohumlarla destek sağlayan çiftçilerimizin yanında olmak hepimizin boynunun borcu.” dedi.

Editör: TE Bilisim