Çerkezköy Bakış - Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan 57. Alay Yürüyüşü için Vatan Size Minnettar Anıtı önünde düzenlendi.
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, muharip gaziler ve vatandaşlar ile yürüyüşe Çerkezköy’den katılacak olan Mehmet Zafer Avcılar, Mustafa Çiftçi, Bahadır Baydar, İhsan Engin, Cemil Şenel katıldı.
 

3.KEZ YAPILIYOR

Törende bir konuşma yapan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Mehmet Zafer Avcılar, 6 yıl önce Tekirdağ, Süleymanpaşa’da 57. Alay’ın aziz hatırasını yad etmek için başlatılan Tekirdağ-Çanakkale yürüyüşünün Çerkezköy’den 3. kez başlangıcını verdiklerini belirtti. Avcılar, desteklerinden dolayı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti.
 

AKAY HAYIRLI YOLCULUKLAR DİLEDİ

Törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Çerkezköy meydanında Çanakkale şehitlerimizin ve Güneydoğuda şehit olanlarımızın isimlerine Vatan Size Minnettar Anıtı’nda yaşatıyoruz. Çanakkale Savaşı, Türkiye ve dünya tarihinin belki de en önemli dönüm noktalarından bir tanesidir. Bu dönüm noktasında tarih içerisinde 57. Alay da kahramanlık hikayesidir. Öncelikle 57.Alay heyetimize, aynı ruhla Çanakkale ruhu ile bu ruhu yaşattıkları için onlara hayırlı yolculuklar diliyoruz. Çanakkale destanını her an yaşıyoruz. 18 Mart Şehitler Haftası’na girdik. Çanakkale Savaşlarında şehit olan dedelerimize, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde şehit olan tüm şehitlerimize buradan minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. 57.Alay Temsili Heyeti’ne hayırlı yolculuklar diliyorum ve yolları açık olsun” diyerek sözlerini tamamladı.
 

BAYRAK VE FLAMA TESLİM EDİLDİ

57. Alay Yürüyüşü’ne bu yıl Çerkezköy’den 5 kişinin katıldığını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Yürüyüşe katılacak olan Mehmet Zafer Avcılar ve arkadaşlarına 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanına teslim edilmek üzere Türk Bayrağımızı ve flamamızı teslim ediyoruz. Bayrak onurumuzdur ve en iyi şekilde muhafaza edilerek, emanetin yerine ulaştırılacağından şüphemiz yoktur” diyerek yürüyüşe katılan üç isme birer flama hediye etti.
Konuşmaların ardından, 13 Mart pazartesi günü Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak Çanakkale'de sona erecek olan Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den katılacak olan Mehmet Zafer Avcılar, Mustafa Çiftçi, Bahadır Baydar, İhsan Engin, Cemil Şenel, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, muharip gaziler ve vatandaşlar tarafından uğurlandı.

Editör: TE Bilisim