Çerkezköy geneli düzenlenen İstiklal Marşı’nın en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler belli oldu. İlkokul kategorisinde Fevzipaşa İlkokulu’ndan Gizem Nesil Genç, ortaokul kategorisinde Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Furkan Yağmurtaşan birinci olurken lise kategorisinde ise birinciliği Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Büşra Akpınar elde etti.

Çerkezköy Bakış - 
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullar arası İstiklal Marşı’nı en iyi okuma yarışması düzenledi.

YARIŞMA DÜZENLENDİ


Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda dün saat 09.30’da başlayan programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

BİRİNCİ ÇERKEZKÖY’Ü TEMSİL EDECEK


Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, tüm öğrencilere başarılar dileyerek “Bugün kategorilerinde İstiklal Marşı’nı okuyan en iyi öğrencileri seçeceğiz. Yarışmadan birincilikle ayrılan öğrencimiz, 8 Mart Salı günü Tekirdağ’da düzenlenecek İl Şampiyonası’nda İlçemizi temsil edecek. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 11 Mart Cuma günü düzenleyeceğimiz programda bugün buradan seçilen 9 öğrenciye ödülleri takdim edilecek” dedi.

EN İYİSİ OLMAK İÇİN YARIŞTILAR


İrfan Danışmaz’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında öğrenciler sahne alarak İstiklal Marşı’nı en iyi okumak için yarıştı. Öğrencilerden bazıları fon müziği eşliğinde İstiklal Marşı’nı okurken bazı öğrenciler ise karaeografi hazırlayarak, en iyisi olmak için yarıştı.

DEĞERLENDİRMEYİ JÜRİ YAPTI


Yarışmanın jüri üyeliğini Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Hacer Gökçen Özçelik, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’ndan Damla Şahin, Raif Dinkök Ortaokulu’ndan Serkan Köksal yaptı. Jüri üyeleri kendi okullarındaki öğrenciler için oy kullanmadı. Değerlendirme vurgu, tonlama ile telaffuz, jest-mimik kullanımı, heyecan kontrolü-sahneye hakimiyet, öğrencinin şiire kattığı yorum, şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi konusunda yapıldı.

30 ÖĞRENCİ KATILDI


İlk olarak sahneye Recep Arif Gabralı İlkokulu’ndan Hasan Erçin geldi. Ardından Kızılpınar İlkokulu’ndan Yusuf Eren Karakaya İstiklal Marşı’nın on kıtasını okudu. Yarışmada sırasıyla Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Zeynep İkra Van, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Sare Adıgüzel, Özel Gülerçin Anadolu Lisesi’nden Furkan Dal, Mevlana İlkokulu’ndan Ayça Macit, Mevlana Ortaokulu’ndan Zülal Akar, Şehit Dinçler Ersoy İlkokulu’ndan Efsun Eylül Fincan, Atatürk İlkokulu’ndan Yunus Emre Pakla, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Cihat Çelik, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Yasin Bozkurt, Kızılpınar Atatürk İlkokulu’ndan Helin Anter, Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden Nergiz Şevval Gün, İnci Narin Yerlici İlkokulu’ndan Nisanur Tezer, Fevzipaşa İlkokulu’ndan Gizem Nesil Genç, Çerkezköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Sümeyye Yegin, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Büşra Akpınar, Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Emirhan Gürgan, Tepe İlkokulu’ndan Hazan Gülşen Gül, Tepe Ortaokulu’ndan Sıla Cemre Varda, Cumhuriyet İlkokulu’ndan Yağmur Kaya, Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Derya Kelek, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’ndan Enes Büyükkaban, Veliköy Belediyesi Ortaokulu’ndan Berra Karaca, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ndan Sahra Mina Tamer, 75.Yıl Ortaokulu’ndan Enes Gül, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Dudu Kuş, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nden Kardelen Korur, Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Furkan Yağmurtaşan, Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Buse Sütütemiz sahneye çıkarak İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu.

EN İYİLER BELİRLENDİ


Jüri tarafından yapılan değerlendirmede ilkokul kategorisinde birinciliği Fevzipaşa İlkokulu’ndan Gizem Nesil Genç elde ederken Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ndan Sahra Mina Tamer ikinci Atatürk İlkokulu’ndan Yunus Emre Pakla üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Furkan Yağmurtaşan birinciliği elde etti. Tepe Ortaokulu’ndan Sıla Cemre Varda ikinci, Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Zeynep İkra Van ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde birinciliği Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Büşra Akpınar, ikinciliği Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Cihat Çelik, üçüncülüğü ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden Yasin Bozkurt elde etti.
Editör: TE Bilisim