Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği hakkında ilçedeki 88 adet iş yerine tebliğ yapılarak esnaf bilgilendirildi. Yetkililer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılacak denetimlerde ambalaj atıklarını Kapaklı Belediyesinin toplama sistemine vermediği tespit edilen satış noktaları hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu istinaden idari işlem uygulanacağını ifade etti.

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği hakkında ilçedeki 88 adet iş yerine tebliğ yaparak broşür ve poster dağıtıp esnafı bilgilendirdi.

İDARİ İŞLEM UYGULANACAK


Yetkililer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılacak denetimlerde ambalaj atıklarını Kapaklı Belediyesinin toplama sistemine vermediği tespit edilen satış noktaları hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu istinaden idari işlem uygulanacağını ifade ederek “Kapaklı Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu lisanslı ambalaj atık toplama firması Tarhan Geri Dönüşüm ve Taş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Esnafımız firmaya 0 (282) 747 71 36 nolu telefondan ulaşabilir” dedi.

ESNAFI İLGİLENDİREN MADDELER


Yetkililer söz konusu yönetmelikte İlçe Esnafını ilgilendiren maddeleri de şu şekilde sıraladı: “Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla, satış noktalarında tüketicilerin rahatlıkla görebilecekleri yerlerde, tüketicilerin bilgilendirilmesi, atıkların ayrı toplanması ve türlerine göre tasnifinin sağlanması için ambalaj atığı toplama noktaları oluşturmakla, kod numarası almamış olan piyasaya süren işletmeleri tespit ederek, il çevre ve şehircilik müdürlüğüne bildirmekle, kod numarası almamış işletmelerin ürünlerini satmamakla ve bu konuda yetkilendirilmiş kuruluş ile işbirliği yapmakla, poşet kullanımını en aza indirecek tedbirleri almakla, yapılan çalışmalarını her yıl Şubat ayı sonuna kadar il çevre ve şehircilik müdürlüğüne bildirmekle, satış noktalarında oluşan ve ambalaj atığı toplama noktalarında biriktirilen ambalaj atıklarını oluştukları yerde, belediyenin sistemine geri kazanımını sağlamak üzere vermekle yükümlüdürler”.
Editör: TE Bilisim