ÇERKEZKÖY BAKIŞ - Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli önceki gün saat 14.30’da düzenlenen törenle atıldı.
GENİŞ KATILIM GÖZLENDİ
Ambardere mevkiinde bulunan okulun temel atma törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı T. Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez,  Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ve Habip Bilgin, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi M.Zeki Gürcün, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı,  CHP Çerkezköy Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal ve Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever, ÇESİAD Genel Koordinatörü Efrahim Özcan, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Sanayici İlhan Akıncı, camii imamları ve çok sayıda davetli katıldı.
‘MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ’
Temel atma töreninde konuşma yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, bir meslek lisesi olan İmam Hatip Liseleri’nin önemine vurgu yaparak “Dünyada meslek liseleri yüzde 65, genel liseler ise yüzde 35 oranında. Ülkemizde ise bu oranlar tam tersi.Böyle olunca da sanayici ve iş adamları eleman sıkıntıları çekti.’’ Şeklinde konuştu.



“4+4+4’LE BÜYÜK BİR REFORM YAPILDI’’
Meslek liselerinin öneminin gün geçtikçe arttığı değerlendirmesinde bulunan Akbulut, şunları kaydetti: “4+4+4’le eğitimde büyük bir reform yapıldı. Bunun temelinde meslek liselerine ağırlık vermek var. Yüzde 65 meslek yüzde 35 genel lise olacak. İmam Hatip de bir meslek lisesi. 28 Şubat 1997 postmodern darbesinde bir dayatmacı anlayış olarak, 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasında İmam Hatip Liseleri’nin orta kısmı özellikle kapatıldı. Aradan geçen 15 yıllık süre içerisinde halkımızın tepkileri çok dikkat çekti. Türkiye’nin normalleşmesi gerekiyordu, çağdaş ülkelerde eğitimin olduğu gibi olması gerekiyordu ve 12 yıllık zorunlu eğitim kabul edildi.’’



“İLKİ ÇERKEZKÖY’E YAPILIYOR’’
Akbulut il genelinde ilk defa Çerkezköy’de adliye sarayı yapıldığı bilgisi vererek, “Şu anda inşaatın bodrum katları bitmiş durumda. Çorlu’da da Devlet Hastanesi yapılıyor, bunun hemen ardından Çerkezköy’e 250 yatak kapasiteli hastane yapılacak. Okul konusunda ise, daha fazla okul yapımı için daha fazla gayret göstermeliyiz.’’ Dedi.



“ÇERKEZKÖY İDEAL EĞİTİME YAKIN’’
Akbulut’un ardından konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 4+4+4 sisteminden önce okulun hikayesinin başladığı bilgisi vererek, “ideal bir eğitim sisteminde meslek liselerinin oranının fazla olması gerek. Tekirdağ’da yüzde 46 meslek lisesi, yüzde 54 genel lise var. Ancak, Çerkezköy’de bu oran ideal sisteme ülke geneline göre daha yakın. “ dedi.



“ÜLKE ÖRFÜ İLE AYAKTA KALIR’’
“Bir ülke kendi örf adeti ve kültürü ile birlikte ayakta kalır.’’ Diyen Kemelek, şöyle devam etti: “Eğer bu özelliklere sahip çıkamıyorsak, kişi başına düşen payın da önemi kalmıyor. Kendi kimliğinden tarihinden utanan, toplumla barışık olmayan bir nesil yetişmesi halinde, iyi bir gelecek mümkün değildir. Bu düşünceden yola çıkarak, böyle bir okula zaten halkımız kendisi sahip çıkıyor.’’



“DEVLETİN YETİŞEMEDİĞİ YERDE, MİLLETİMİZ KOŞUYOR’’
Vali Kemelek, okul yapımı maliyetinin çok yüksek olduğunu aktararak, “Bir yılda okullara harcadığımız bedel kadar buraya bedel ödeniyor, bundan dolayı hayırseverleri canı gönülden kutluyorum. Çünkü, devletin yetişemediği yer de milletimiz koşmuş oluyor.’’ Yorumunda bulundu.



“ÇERKEZKÖY VE ÇORLU’DA ÇOK HAYIRSEVER VAR’’
İnşaatı devam eden okullar hakkında da bilgi veren Kemelek, şunları söyledi: “Şu anda yapımı devam eden meslek liselerinin derslik sayısı 136’dır. Önümüzdeki ay da 16 derslikli bir denizcilik meslek lisesi daha ihaleye çıkacak. Önüzümüzdeki yıl tüm bu okulların eğitime gireceğini umuyorum. Bu okulumuz ise, ilgili bakanlığın en prestijli projeleri rasında yer alıyor. Bunun yanında bölgede en çok hayırsever katkısını da Çerkezköy ve Çorlu’da görüyoruz. Tabii Çerkezköy ve beldelerinde belediyelerin katkılarını çok görüyoruz.’’



“YOĞUN TALEP GELDİ’’
Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz, ülke ihtiyaçları doğrultusunda kurulan İmam Hatip Liseleri’nin halkın gönlünde farklı bir konuma sahip olduklarını belirterek, “İlçemizin büyümesinin akabinde halkımızdan İmam Hatip Okulu’nun açılmasına yönelik yoğun talep geldi. Bu talepler üzerine Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği 10 kurucu üye tarafından kurularak faaliyete geçti.’’



“OKULU HALKIMIZ YAPTIRIYOR’’
“İmam Hatip Liseleri halkımız bağışı ile yapılmaktadır’’ dyen Karaöz, şöyle devam etti: “Çerkezköy’deki okul da hayırseverlerin katkıları ile yapılacaktır. 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde okulu bitirip ilgili bakanlığa teslim etmeyi planlıyoruz. Bu konuda oku fikrinin ortaya çıkmasına öncülük eden başta Dernek Yönetim Kurulu Üyemiz Sait Yazı ve Sanayici İlhan Akıncı olmak üzere, Sayın valimize ve Belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 2013-2014 açılış töreninde buluşmak üzere, hayırlı bir açılış temenni ediyorum.’’
 “BÜYÜK EKSİKLİĞE, TEMEL ATARAK SON VERİYORUZ’’
Törende konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem kendisinin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu bilgisi vererek, “En onur duyduğum ve mutlu olduğum günlerde bir tanesini yaşıyorum. 200 bin nüfusa ulaşan Çerkezköy ilçesinde, böylesi bir okul olmaması büyük bir handikaptı, eksiklikti, ama bugün buna temel atarak son veriyoruz. Mübarek 3 aylarda hazırlıklarına başlanan ve ramazan ayının arifesinde temeli atılan okulun bölgeye önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum.’’ İfadelerini kullandı.
MÜFTÜ DUA ETTİ
Son olarak kürsüye gelen isim olan Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, hayırsever bir kadının isminin açıklanmasını istemediğini belirterek, “Hayırsever kardeşimiz bir hayırlı ve manevi değerinin yüksek olaması için bu altını temele koymamız ricasında bulunarak, kutsal topraklardan getirdiği zemzem suyunu da temel harcına ilave etmemizi istedi.’’ Diye konuştu.
Emin, konuşmasının ardından okulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, dua etti.
Bu arada isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir kadının ise, lise için 250 bin TL katkıda bulunduğu öğrenildi.
DÜĞMEYE BASILDI, TEMEL ATILDI
Okunan duaların ve kesilen kurbanın ardından Milletvekili Akbulut, Vali Kemelek, Kaymakam Bayhan, Belediye Başkanı Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Demirbağ, İl Milli Eğitim Müdürü İşler, Müftü Emin ve beraberindekiler hep birlikte butona basarak zemzem suyunun karıştırıldığı harcla temeli attı. Temel atma töreninin ardından, katılımcılara pilav ayran ikram edildi.
Editör: TE Bilisim