Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ile Optimed Hastanesi arasında yapılan anlaşma kapsamında ‘Hasta Kabul İşlemleri’ kursu Optimed Hastanesi çok amaçlı salonunda başladı. Kursun ilk gününde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kursiyerleri ziyaret ederek eğitimin önemine vurgu yaptı. Öte yandan Kubilay kurs kayıtlarının da devam ettiğini ifade ederek, istihdam sağlayıcı bu kursların kişilere faydalı olduğunu söyledi.

Çerkezköy Bakış -
Hasta Kabul İşlemleri Kursu önceki akşam Optimed Hastanesi’nde başladı.

ZİYARET ETTİLER


Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Elif Sözer ve Başhemşire Sevda Sümbül, önceki akşam saat 18:00’da Özel Optimed Hastanesi’nde başlayan hasta kabul işlemleri kursunu ziyaret etti.

“SİZLERE CİDDİ ANLAMDA İHTİYAÇ VAR”


Ziyaret programında kursiyerlerle kısa süreli sohbet eden Kaymakam Metin Kubilay, daha sonra yaptığı konuşmada hasta kabul işlemlerini gerçekleştirecek ara personellere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kubilay, “31 Ocak 2014 tarihinde Halk Eğitimi kampanyasını başlattık. 2 yıllık süre zarfında 1200 civarında kurs ve 25 binin üzerinde kursiyere ulaştık. Vatandaşlarımıza bilgi beceri kazandırmak, onların meslek edinmesini kolaylaştırmak veya bulunduğu meslekte yükselmesini sağlamak, gelir getirici, istihdam sağlayıcı halk eğitimi faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Burada başlayan bu kursumuz da bu kapsamda açılanlardan bir tanesidir. Sadece özel hastaneler değil özel polikliniklerde, devlet hastanelerinde bu personellere ihtiyaç duyulmaktadır.” diye konuştu.

“OPTİMED AİLESİNE TEŞEKKÜRLER”


Halk Eğitimi Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliği doğrultusunda kursa ev sahipliği yapan Optimed Hastanesi’ne teşekkür eden Kubilay, “Başlayan bu kursumuz Optimed Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Özellikle ev sahipliğinden dolayı hastane yönetimine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda da hastanenin ek binasını gördük ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Haftanın beş günü saat 18.00’dan itibaren arkadaşlarımıza uzman eğitimciler tarafından gerekli eğitim çalışmaları verilecek. Çerkezköy sadece sanayi kenti olmasın, sanayi kentiyle beraber eğitim ve sağlık kenti olsun istiyoruz. Çerkezköy ilçemizin coğrafi konumu düşünüldüğünde Balkanlar ve Avrupa’ya yakınlığı, artan nüfus oranıyla beraber ciddi anlamda sağlık alanında marka kent olmaya aday durumdadır. Bu konuda ciddi mesafeler kat ediliyor. Gerek özel hastaneler gerekse devletimiz tarafından yapılan yatırımlar çerçevesinde ciddi anlamda sağlıkta hep beraber daha da ileri gideceğimize inanıyorum” dedi.

“KAMU YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”


Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin bitme aşamasında olduğunu ve geçtiğimiz günlerde de Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ile birlikte Ağız ve Diş Hastanesi için yer baktıklarını kaydeden Kubilay, kamu yatırımlarının devam ettiğini vurguladı. Kaymakam Metin Kubilay, “Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin kendi binasını yapmak üzere sayın valimizle birlikte girişimlerimiz oldu. Valimize de bu anlamda teşekkür ediyoruz. Bu yatırımlarla Çerkezköy sağlıkta bir marka kent haline gelecektir. İnsan hayatından daha değerli bir şey yok. Sağlık kurumlarını hep beraber daha da güçlendirmeliyiz. Bu tesislerimizle gurur duyuyoruz. İlçe milli eğitim ve halk eğitimle beraber gece gündüz mesai gözetmeksizin bu kursları açmaya, çoğaltmaya ve yaşatmaya büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

KURS HAKKINDA BİLGİ VERDİ


Kubilay kursiyerlere kurs hakkında bilgi vererek, “Kursları daha da çeşitlendirerek çoğalttık. İnanıyorum ki burada bulunan arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı bu kurstan sonra sağlık sektöründe iş bulacaklardır veya kariyerlerinde ilerleme imkanı yakalayacaklardır. Çalışma arkadaşlarımıza ve Optimed Hastanesi yönetimine teşekkür ediyorum. Sosyal ve iş hayatında iletişim, bilgisayar, problem çözme, hasta hizmetleri, tedavi hizmetleri, randevu ve konuk kabulü ve tıbbi arşivleme derslerini içeren kursumuz 280 saat sürecek ve 9 Mayıs tarihinde de sertifika töreniyle sona erecektir” dedi.

HAYATLARINDA KOLAYLIK SAĞLAYACAK


İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “Bu düzeyde özel kurumların bu tür kursları açması, halk eğitimi kurslarını yaygınlaştırma adına büyük bir imkandır. Bu nedenle teşekkür ediyoruz. Sonuç itibariyle de kursiyerlerimiz belgelerini aldıktan sonra hayatlarında kolaylaştırma olacaktır” dedi.

MİSAFİR ETMEKTEN ONUR VE SEVİNÇ DUYUYORUZ


Programda son olarak konuşan Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, “Hastanemizde eğitim faaliyetlerine kendi alanımız olsun ya da olmasın eğitim çalışmalarında her zaman destek olmaya çalıştık ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Hizmete açtığımız ikinci binada da böyle bir eğitim salonunu devreye aldığımız için bu çalışmada bu alanda bir ilk oldu. Bundan sonra da bu tür çalışmalarda eğitim görecek olan arkadaşları misafir etmekten onur ve sevinç duyacağız” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER


Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, beraberindeki heyetle birlikte kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Editör: TE Bilisim