Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy’deki işyerlerinin kira bedellerinin ederinden fazla olduğunu belirtti. 
Bozdağ, bölgeyi tanımayan yeni yatırımcıların işyerlerini farkında olmadan yüksek bedelle kiraladıklarına dikkat çekti.


Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy’deki işyeri kiralarını eleştirdi.
MEVCUT ŞARTLARI BİLMİYORLAR
Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Bozdağ, ilçe dışından gelerek Çerkezköy’de yeni yatırım yaparak işletme açan esnafın, bölgeyi iyi tanımadığını belirtti. Bölgeyi tanımayan esnafın farkına varmadan yüksek bedelle işyeri kiraladığını ifade eden Oda Başkanı Bozdağ “Çerkezköy dışından gelerek yeni bir iş yeri açmak isteyen yatırımcı ve esnafımız, mevcut bölge şartlarımızı bilmiyor. Kendilerine işyeri açacakları mekâna ne kadar fiyat biçerlerse kabul ediyor. Böylelikle farkında olmadan yüksel bedelle kiralamış oluyor” dedi.
FARKINDA OLMADAN PİYASA FİYATLARINI ARTIRIYORLAR
Çerkezköy Atatürk ve Öztrak Caddelerinde, yani ilçenin en merkezi konumlarında işyeri kira bedellerinin 5 bin TL’den başladığına dikkat çeken Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “Esnafın dikkatli olması lazım. İşyeri kiralamadan önce iyi bir ön araştırma yapmaları gerekli. Bu şekilde farkında olmadan işyeri kira bedellerini artırıyorlar. Sonrasında gelir gideri karşılamadığı için birçok işyeri açıldıkları hızla aynı şekilde kapatılmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.
Bozdağ, yeni işyeri açacak olan yatırımcı/esnafın öncelikle odaya gelerek bilgi alması gerektiğini önemle vurguladı.
Editör: TE Bilisim